Semesterboenden i Alentejo

Ett semesterboende är ofta ett mindre hus eller stuga som man kan hyra när man är på semester i Portugal. På så sätt kommer bort lite från de största turiststråken och ut i det mer autentiska Portugal. Boka en semesterbostad i Alentejo med Escapeaway i dag!

När du hyr en semesterbostad i Alentejo kommer du bo sida vid sida med lokalbefolkningen. På turen ner till den lokala marknaden - för inköpen till kvällens middag - får du en helt unik inblick i portugisernas liv och dagliga göromål. Du upptäcker snabbt att befolkningen i Alentejo är extra gästfria och vänliga mot turister.

Det finns många mindre byar i Alentejo och det kan vara långt mellan några av regionens sevärdheter. Det är därför en bra idé att hyra en bil under tiden du bor i en semesterbostad i Alentejo. När du har tillgång till bil är det lätt att besöka de gamla städerna - när du kör runt bland de så karaktäristiska vitkalkade husen i regionen. När du hyr en bil kan du se riktigt mycket och inte vara bunden till planlagda utflykter med guide. Om du hyr bil och bor i en semesterbostad i Alentejo är det mer upplagt för en självständig, fri och spontan semester än om du bor på ett hotell i Alentejo. När du hyr bil samtidigt som ditt semesterboende kan du med andra ord uppleva Alentejo i ditt eget tempo.

Privatlivets helgd

Det finns gott om plats när du bor i en semesterbostad i Alentejo oavsett du bor i en större eller mindre stad. Semesterbostäder finns i många olika storlekar så i regel kan du hitta den du letar efter. Med ett komplett kök i semesterbostaden kan du välja att laga maten själv även om många restauranger i Alentejos frestar med traditionella rätter. Väljer du att själv laga maten en eller ett par dagar kan Alentejos frodiga natur bidra till maten. På de lokala marknaderna kan du få allt och bor du nära kusten finns det garanterat färsk fisk varje dag.

Många på semester tillsammans

Om ni är många som semestrar tillsammans är det givet att undersöka möjligheterna att hyra en semesterbostad. De kan vara fördel för speciellt större familjer, en grupp vänner eller par som reser tillsammans. Det kan också innebära en billigare semester då det ibland är billigare att bo i en semesterbostad än på hotell i Portugal

Unika hideaways i Alentejo

Om du har lus att uppleva Alentejo under semestern har du möjlighet att bo på unika hideaways semesterboenden som vi på Escapeaway personligen handplockat - med vikt lagt på semesterboenden som är autentiska, charmiga och personliga.

Alla våra unika hideaways i Alentejo kan bokas online till konkurrenskraftiga priser.

Här kan du läsa om alla våra resor till Alentejo.

>> Läs mer om semesterbostäder

Karta över Alentejo

Populära hotell i Alentejo

Portugal, Alentejo, Odemira
9,6
Fantastiskt
221 omdömen
  • Närmaste flygplats: 150 km
  • Avstånd till centrum: ca. 2.7 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Portugal, Centro de Portugal, Golega
9,4
Fantastiskt
571 omdömen
  • Närmaste flygplats: 124 km
  • Närmaste stad: ca. 0 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Portugal, Alentejo, Beja
8,7
Mycket bra
1195 omdömen
  • Närmaste flygplats: 133 km
  • Närmaste stad: ca. 7 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)