Rundresor i Alentejo

Det är en god idé att hyra en bil när man är på semester i Alentejo-regionen i det centrala Portugal. Man kan även boka en bilrundresa i området där man har tillgång till bil under hela semestern och där alla hotell är bokade hemifrån. På så sätt tar man sig snabbt runt och får se hela regionen och kan på ett unikt sätt få möjlighet att besöka småstäder och byar som man annars inte skulle komma förbi.

Många möjligheter

Man kan både köpa bilrundresor där rutten är fastlagd på förhand eller så kan man välja att ta tingen lite mer som de kommer och varje morgon bestämma vart man vill köra och vad man vill se. När man kör omkring i regionen kommer man att se hur området karakteriseras av vitkalkade byar med kullerstensbelagda vägar längs vilka det ofta växer korkekar. Man får se olivträd och vinodlingar runt omkring i landskapet och på de små bergstopparna ligger gamla fästningar.

Orört

Alentejo är fortfarande ett relativt oupptäckt område för turisterna men med tanke på den skönhet och frodighet man upplever här lär det knappast förbli oupptäckt. Det frodiga landskapet medför att här finns många färska råvaror så på en bilrundresa i Alentejo kan man även få stora gastronomiska upplevelser.

Unika hideaways i Alentejo

Om du har lust att uppleva Alentejo på en bilrundresa så har du möjlighet att bo på unika hideaways-hotell och semesterbostäder som vi på Escapeaway personligen har handplockat med vikten lagd på hotell som är genuina, charmiga och personliga.

Alla våra unika hideaways i Alentejo kan bokas online till konkurrenskraftiga priser.

Här kan du läsa om alla våra hideaways i Alentejo.

>> Läs mer om bilrundresor