Resor till Redondo

Åk på semester till Redondo i Alentejo-regionen i Portugal, och njut av stillheten och det isolerade läget, nära gränsen till Spanien.

Redondo är en gammal medeltida stad på en bergstopp och staden är mest känd för sin keramik och de fina Alenteja vinerna. Belägen ca. 34 kilometer rakt öster ut från Évora på vägen mot Vila Vicosa, utgör Redondo en trevlig liten stad med imponerande slott och åtskilliga exempel på smidesarbeten på altaner, balkonger och blomlådor, särskilt på husen runt Rua Sao Miguel. Här bor endast cirka 7000 människor, vilka värnar om de lokala traditionerna, och hälsar dig välkommen med lokala rätter och seder. Redondos invånare är hjärtliga, och hälsar dig välkommen med värme.

Staden har sedan 1500-talet varit förbunden med den adliga släkten Redondo, vars slott Castelo de Redondo finns att besöka i den östra delen av staden. Här framställs också ett gott vin, och vid stadens centrala torg har man invigt ett museum för Redondo-vinerna, Museo de Vinho de Redondo.

Sevärdheter

Byggd i slutet på 1500-talet, erbjuder sockenkyrkan i Redondo ett imponerande barockaltare och en utsökt Kristusstaty av elfenben. Klosterkyrkan St. Antonio har en klassisk fasad och åtskilliga intressanta azulejo glaserede kakelplattor från 1700-talet. Den handmålade keramiken i Redondo har en karakteristiskt folklig stil, med tallrikar dekorerade med motiv av levande blommor och charmigt lantliv.

Upplevelser i närheten av Redondo

10 km norr om Redondo ligger det historiska klostret Sao Paulo, byggt år 1376 och hem för Catarina de Bragança efter hennes återkomst till Portugal efter hennes man, Kung Charles II av Englands, död 1692.

>> Se alla resor till Alentejo
>> Se också resor till Marvao

Resor till Portugal

Läs mer om Portugal och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Portugal här

Hotell i Redondo