Resor till Montargil

Idylliskt placerad i den norra delen av regionen Alentejo i Portugal, brevid en stor damm och konstgjord sjö med samma namn, utgör Montargil en liten landsort med endat 5000 invånare.

Grundad år 1315 av Kung Dinis under den gyllene medeltiden i Portugal, har Montargil först nyligen blivit ett populärt center för utomhusaktiviteter, såsom vattensport och extremsport.

Sevärdheter 

Prominent belägen på stadens högsta punkt, har Montargil Sognarkyrka en vacker interiös, som t.ex. en träfigur av St. Petrus från 1500-talet. Kapellet Santo Antoinio nära intill, kan dateras tillbaka till år 1713.

Besökande bör hålla ett öga på den månatliga marknaden, som tar plats den första söndagen i varje månad, samt Montargils årliga festligheter som startar den trede söndagen i juli.

Besökare bör hålla ett öga på almanackan för att inte missa den månatliga marknaden som äger rum den första söndagen i varje månad samt även Montargils årliga festligheter som startar den tredje söndagen i juli.

Montargil har ett par mycket intressanta regionala restauranger, och en av rätterna som serveras heter Migas - en blandning av bröd, bönor, kål och olivolja, som vanligtvis används som tillbehör till andra rätter, men som faktiskt även är en läcker vegetarisk rätt i sig själv. Enguias är en annan rätt som är baserad på ål fångad i den lokala floden och tillagas på olika sätt, som gryträtt kallad Ensopada, eller stekt och serverad med ris.

Ett läckert "wienerbröd" är den lokala äpplekakan "Bolo de Maca". En klibbig typ av kakdeg som fylls med bitar av äpple, morot och valnötter. Du hittar den även på konditorierna i centrum av Montargil.

Upplevelser i närheten av Montargil

Montalvo, som ligger en kort bilfärd från Montargil, är en av regionens viktigaste stenåldersbosättningar. Här finns 40 stengravar och den väldigt gamla gravplatsen för Santo André.

Det finns en rad stora dammar och uppdämda vattendrag i Alentejoregionen, vilket har skapat grogrund för en ny sorts turism, men även för ett omfattande djurliv, där man kan njuta av närheten till vattnet och naturen utan att vara hoppackad på en smal remsa sand vid kusten.

Från Montargil är det cirka 110 kilometer till huvudstaden Lissabon, som alltid är väl värd ett besök. Kombinera eventuellt din semester i Montargil med ett par dagar storstadssemester i Lissabon, där även den största närliggande flygplatsen finns.

Boka en resa till Montargil

Använd sökmotorn för att söka bland våra handplockade och noga utvalda hotell i Montargil och i resten av Portugal. Kombinera med en flygbiljett med reguljärflyg från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn, lägg eventuellt även till en hyrbil och få på så sätt en komplett paketresa som är säkrad genom resegarantin. Så är det när man åker på semester med Escapeaway.

>> Läs även om lyxhotell i Porto
>> Så bokar du en paketresa till Portugal

Resor till Portugal

Läs mer om Portugal och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Portugal här

Hotell i Montargil