Långtidsresor till Alentejo

Alentejo är fortfarande okänt för många Portugal besökare och det är synd för regionen är en av de vackraste och historiskt mest intressanta. En långtidssemester i denna glest befolkade region är perfekt för dig som söker lugn och ro till att njuta av bildsköna landskap och intressanta sevärdheter.

Portugals skafferi

Alentejo som mot norr avgränsas av Targus-floden och mot söder av det populära Algarve, påminner på många sätt och vis om Toscana innan det blev ett populärt resmål. Landskapet präglas av gyllene, böljande sädesfält och stämningsfulla städer med vitkalkade hus i vilka det nästan känns som om tiden stått stilla. Vill du uppleva det ursprungliga Portugal och njuta av en långtidssemester i en avkopplande atmosfär? Då är Alentejo rätt resmål för dig! 

Här hittar du inte det vilda nattlivet och de moderna semesterorterna men du kan i gengäld uppleva vacker, orörd natur i naturparker, såsom Parque Natural da Serra de São Mamede och Parque Natural do Vale Guadiana eller på en vandring längs den nya vandringsrutten längs kusten Rota Vicentina. På en långtidssemester har du även tid till att i stilla mak besöka städer som Alentejo's huvudstad Évora, som står med på UNESCO:s världsarvslista. Här kan du gå på upptäcktsfärd bland en mängd unika och välbevarade byggnader från medeltiden samt monument varav vissa stammar ända från romartiden.

Billigare på en långtidssemester

En långtidssemester är inte enbart en möjlighet till att fördjupa dig i ditt resmål du kan även ofta få betydande rabatter genom att bo 3 veckor eller mer på samma hotell eller semesterboende i Alentejo. En långtidssemester föregår till exempel oftast under lågsäsong när hotellen har som lägst pris. Rabatterna på en långtidssemester går naturligtvis direkt till dig som kund när du bokar din resa hos Escapeaway. Det är naturligtvis helt upp till dig hur länge du vill vara borta. En långtidssemester kan dessutom vara en möjlighet till att bo på flera hotell och därigenom uppleva fler delar av Alentejo. Se alla Escapeaway resor till Alentejo med flyg och hotell, eller kontakta oss för ytterligare information och få dig tillsänt ett erbjudande på en långtidssemester helt utifrån dina egna önskemål och behov.

>> Läs även om långtidsresor till Algarve
>> Allt om långtidssemester i Portugal

>> Läs mer om långtidsresor

Karta över Alentejo

Populära hotell i Alentejo

Portugal, Alentejo, Montemor-o-Novo
9,2
Fantastiskt
909 omdömen
  • Närmaste flygplats: 103 km
  • Närmaste stad: ca. 3 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Portugal, Alentejo, Évora
9,5
Fantastiskt
223 omdömen
  • Närmaste flygplats: 124 km
  • Närmaste stad: ca. 1.3 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Portugal, Alentejo, Estremoz
9,3
Fantastiskt
1251 omdömen
  • Närmaste flygplats: 169 km
  • Närmaste stad: ca. 0 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)