Hideaways och boutique-hotell i Alentejo

Hideaways är det vi erbjuder dig som är lite mer kräsen och som tycker om att man har tänkt på alla detaljer utan att det för den skull behöver vara lyx. Ett Hideaways-hotell i Alentejo lever upp till en rad stränga krav från vår sida, som till exempel ett begränsat antal rum, särskilt bra läge och framför allt massor av charm och atmosfär. Boka ett Hideaway eller ett boutique-hotell i Alentejo när semestern ska ha lite extra krydda.

Vad är ett Hideaway?

Är du en livsnjutare? Är en säng inte bara något som är praktiskt att sova i när du är på semester? Då kan ett hideaway i Alentejo vara något för dig. Precis som resten av utbudet du hittar hos Escapeaway, så är samtliga hotell, villor och semesterlägenheter noga utvalda – ett hideaway är bara särskilt och extra omsorgsfullt handplockat.  

Utöver att ett hideaway ofta är ett charmerande och mindre hotell som är mycket uppskattat av sina (stam)gäster, så skiljer det sig dessutom från andra bra ställen genom att det har sin egen personlighet. Till exempel kan det vara familjeägt eller vara särklassigt beläget – det kan också vara något helt annat – till exempel ett boutique hotell. Inte ett hideaways är det andra likt, men de har det gemensamt, att de har något unikt att erbjuda.

Boka ett Hideaway-hotell separat eller boka en paketresa som inkluderar flyg till attraktiva priser online här på sidan, då får du samtidigt trygghet i form av resegarantin och paketreselagen. Varmt välkommen!

Resor till Portugal

Läs mer om Portugal och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Portugal här

Hideaways i Alentejo

 • Gästrecensioner 9,1
  Évora
  4 hotell
  Évora är en av Portugals vackraste pärlor och den underbara medeltida stadskärnan står med på UNESCO: s världsarvslista. Staden som har sina rötter ända tillbaka i romartiden har en mängd historiska och kulturella erbjudanden och kallas ofta ... för museumstaden. Läs mer
 • Alcacer do Sal
  1 hotell
  Alcacer do Sal ligger vackert vid Sado-flodens bredd, några få kilometer från dess mynning. Läget och den charmiga stadens rika historia gör att många väljer att besöka området. Dessutom har du Troia-halvöns vackra gyllene sandstrand inom räckvidd.
 • Estremoz
  1 hotell
  Estremoz är en medeltida stad med robusta fästningar som reser sig på den enorma öppna slätten nordöst om Evora. Staden är centrum för marmorproduktion och är dessutom känd för sitt förstklassig lerproduktion. En bra utgångspunkt för att utforska området.
 • Montemor-o-Novo
  1 hotell
  Montemor-o-Novo i Alentejo är inte en stad som i våra dagar gör så mycket väsen av sig men under Medeltiden hade denna charmiga stad stor betydelse i det portugisiska kungariket. Idag kan du förnimma stadens forna storhet på borgruinen som ligger ... högt placerad över staden. Läs mer
 • Odemira
  1 hotell
  Den sömniga staden Odemira, belägen omkring 20 kilometer in i landet från den måleriska kusten i regionen Alentejo, har lagt sig stilla och lugnt tillrätta på bredden av floden Mira. Staden är en bra utgångspunkt för att utforska ett av de vackraste ... områdena i Portugal - både i inlandet och ute vid kusten. Läs mer
 • Centralt beläget i Alentejo - en av Portugals vackraste regioner med de kända och populära portugisiska vinerna, där hittar du den lilla historiska staden Alter do Chão. Staden ligger perfekt till för upptäcktsfärder till många intressanta sevärdheter.