Familjesemester i Alentejo

Den stora, portugisiska regionen Alentejo är ett spännande resmål som är lättillgängligt från flygplatserna i Faro och Lissabon. Här finns riktigt många upplevelser för både barn, unga och gamla - framförallt riktigt många kulturella sevärdheter där de gamla kyrkorna och byarna framstår äventyrliga för hela familjen. De charmiga husen på landsorterna är vitkalkade för att på bästa sätt reflektera solen, vilket ger dem en ytterst vänlig och tillmöteskommande prägel. Här hittar du hörn med skygga och vackra torg, där en liten restaurang bjuder på lokala rätter, både från havet och jorden - och de serveras naturligtvis med lokala druvor.

I västra Alentejo kan familjens yngsta stifta bekantskap med Atlantens långa, rullande vågor, som sköljer upp på överdådiga stränder och skapar imponerande klippformationer och gömda grottor där klipporna stiger lodrätt upp från havet. Här kan du också cykla tillsammans med familjen, eller - om du är mer av en äventyrare - ta dig upp på de branta backarna och köra mountainbiken ner i full fart.

Évora

Regionens huvudstad Évora finns med på UNESCOs världsarvslista sedan 1986 och erbjuder också intressant arkitektur och många kulturella upplevelser. Benkapellet Capela dos Ossos är intressant, men kan vara lite skrämmande för de yngre barnen. Staden ligger inne i landet, på en slätt cirka 300 meter över havet, och bjuder på romerska akvedukter, en enorm katedral (Sé), flera kapell, resterna från ett stort tempel och en trevlig stadskärna. Området är torrt och varmt, med sommartemperaturer på över 30 grader - i sällsynta fall upp till 40 grader - medan vintern är mild med temperaturer runt 10-15 grader.

Vingårdar

I detta område av Portugal finns tusentals korkekar och den enorma korkproduktionen imponerar på de flesta - ja, när du besöker Alentejo är det svårt att undkomma korkens historia. Regionen har också stor vinproduktion, väljer du familjesemester i regionen kan du besöka vingårdar och få spännande inblick i produktionen av det goda rödvinet från Alentejo. Området bjuder också på en rad läckra ostar, som rökt skinka och korv, som är ett kännetecken för centrala Alentejo.

Badoca Safari Park

När barnen ska underhållas kan ett besök på Badoca Safari Park vara populärt. Här kan ni åka på safaritur och se hur de afrikanska djuren lever i naturen. Alentejo är också ett perfekt val för en familjesemester om ni vill undvika alla turister som på sydkusten.

Unika semesterlägenheter i Alentejo

Om du vill uppleva Alentejo på en familjesemester har du möjlighet att bo i unika semesterlägenheter som vi på Escapeaway personligen handplockat med fokus lagt på lägenheter som är autentiska, charmiga och personliga.

>> Läs också om familjesemester i Portugal
>> Läs också om familjesemester i Algarve

>> Läs mer om familjesemester

Karta över Alentejo