Resor till Evora

Den förhistoriska, muromgärdade staden Évora reser sig över den enorma Alentejo-slätten 62 km väster om den spanska gränsen. Staden erövrades från morerna 1166 av en laglös riddare, Gerald den Orädde, som besteg muren på natten via en stege byggd av lansar. Senare blev Évora ett populärt residens för de portugisiska kungarna men populariteten avtog efter Spaniens inlämmande av Portugal 1580. 

I dag är det en av de vackraste platserna man kan besöka i hela Sydeuropa med många unika attraktioner och ett bra urval av inkvarteringsmöjligheter. Området omkring Evora är dessutom ett mekka för dig som älskar god mat och vin för staden har ett stort urval av matställen av vilka en del räknas bland de bästa restaurangerna i Portugal.  

Välkommen till Portugal med Escapeaway Resor, vi är specialister på resor till Evora och andra resmål i Alentejo, där du bor på noga utvalda hotell på din resa. Som på alla andra destinationer erbjuder vi alltid valfri reslängd och valfria avresedagar. Evora ligger ca. en timmes bilfärd från Lissabon, varifrån det går dagliga flyg till bland annat Stockholm och Köpenhamn. 

Portugal har mycket att erbjuda sina besökare och Evora är som gjort för ett besök ett par dagar på en rundresa. Få ytterligare inspiration till en rundresa i denna del av landet under resetemat "bilrundresor" eller kontakta oss för ett skräddarsytt erbjudande på en resa helt efter dina önskemål och behov.

 

Hotell i Évora

Populära hotell i Évora

Portugal, Alentejo, Évora
9,0
Fantastiskt
1659 omdömen
  • Närmaste flygplats: 132 km
  • Närmaste stad: ca. 0 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Portugal, Alentejo, Évora
8,6
Mycket bra
674 omdömen
  • Närmaste flygplats: 132 km
  • Närmaste stad: ca. 0 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Portugal, Alentejo, Évora
9,5
Fantastiskt
223 omdömen
  • Närmaste flygplats: 124 km
  • Närmaste stad: ca. 1.3 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)

Information och fakta

Jag har här sammanställt lite information och fakta åt dig som ska resa till Evora i Alentejo. Vill du veta mera om detta spännande resmål så rekommenderar jag att du besöker vår blogg om resor, där skriver vi om egna upplevelser från våra otaliga resor i Portugal och naturligtvis även om området omkring Evora.

Sevärdheter 

Évoras romerska tempel i korinterstil sägs (populärt sett) ha tillägnats gudinnan Diana. Byggt under 100-talet men under medeltiden omgjort till fästning och till och med fungerade som slakthus på 1800-talet. Rester av Évoras romerska murar från 100-talet ligger mellan palatsen som beboddes av tidigare hertigen av Cadaval och Greven av Basto.

Katedralen från 1100-talet på Largo Marques de Marialva har vå massiva torn och granitkloster i gotisk stil från 1300-talet.

Évoras regionala museum som är inhyst i ett palats från 1500-talet ställer ut olika romerska kulturföremål, en gammal golvlöpare från Arraiolos och ett antal charmerande stilleben målade av konstnären Josefa de Obidos på 1600-talet. Évora kan även skryta med att ha en 9 km lång akvedukt byggd mellan 1531 och 1537.

Upplevelser i närheten av Évora

Arkeologer daterar de förhistoriska stenarna nära Évora till att vara från mellan år 4000 och 2000 f.Kr. Det finns mer än 130 stendösen i området inklusive Portugals största som ligger i Zambujeiro. Grottorna vid Escoural innehåller grottmålningar vilka bedöms vara 15-20 000 år gamla. 2 km från Évora ligger Sao Bento de Castris klostret som var det första Benediktiner klostret i Portugal, grundlagt 1274, medan klostret från 1500-talet vid Espinheiro en liten bit från staden är den plats där målarmunken Frei Carlos bodde och arbetade.

>> Läs även om hotellen i Alentejo
>> Se hur du hittar en billig paketresa till Portugal

Resor till Portugal

Läs mer om Portugal och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Portugal här

Vad tycker gästerna om i Évora?

9,1
Samlade gästomdömen
Baserat på 7 recensioner