Resor till Campo Maior

Den vackra gamla fästningsstaden Campo Maior, är idag en lugn och vacker stad i södra Portugal, men har en väsentligen mer dramatisk historia, och har genom århundraden motstått otaliga belägringar, då den ligger nära den spanska gränsen.

Nära den spanska gränsen, 18 kilometer norr om Elvas i regionen Alentejo, ligger den vackra fästningsstaden Campo Maior, som har motstått otaliga belägringar genom århundraden - framförallt efter återupprättelsen av den portugisiska självständigheten år 1640. Det är ett perfekt utflyktsmål om du är på en rundresa i Portugal, men många väljer också att bo på ett av de utvalda hotell vi erbjuer i området. Escapeaway Resor är specialister på resor till Altentejo, och andra regioner i Portugal, och du är alltid välkommen att kontakta oss för en skräddarsydd resa, oavsett om du vill åka på en bilrundresa eller bo på samma hotell under hela din semester.

Campo Maiors dramatiska historia

Området runt staden har massor av lämningar från romartiden, men själva bosättningen beskrivs först från runt år 1200, då den erövrades av kristna. Placerad mitt bland korkplantager, olivlundar och solrosfält, upplevde Campo Maior en stor katastrof år 1732, då ett krutlager exploderade efter att ha drabbats av ett åsknedslag, vilket medförde att 1500 människor miste livet, och 823 hus ödelades.

Sevärdheter

Campo Maiors huvudattraktion är dess Capela dos Ossos, en mindre utgåva av Chapel of Bones (skelettkapellet) i Evora. Byggt år 1766, är väggar och valv fullständigt täckta av människoben och hela skelett, som hänger på väggarna. Tre rader av kranier är placerade på fönsterbläcket, för att inspirera folk som går förbi... Nära rymmer St. John the Baptist (Johannes Döparen) Kyrkan fint marmorarbete.

Upplevelser i närheten av Campo Maior

Staden Elvas, som är omgiven av en mur, ligger 10 kilometer söder om Campo Maior, och kan skryta med ett historiskt slott, en 500 år gammal akvedukt, och några av de bäst bevarade militära fästningarna i södra Europa. Alegrete i nordväst har bevarat ruinerna av ett slott från tidigt 1300-tal, på samma plats där det tidigare låg en fästning.

>> Läs mer om resor till Lissabon
>> Läs också om resor till Algarvekusten

Resor till Portugal

Läs mer om Portugal och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Portugal här

Hotell i Campo Maior