Resor till Borba

Den lilla marknadsstaden Borba i regionen Alentejo, har ockuperats hela två gånger av spanjorerna, år 1662 och 1663, och är idag känd för sin vita marmor och sina fruktbara viner. Du kan resa till Borba med Escapeaway och bo på utvalda hotell med stil och charm.

På Escapeaway resor är vi specialister på resor till Portugal och regionen Alentejo och i området runt Borbo erbjuder vi ett urval av handplockade hotell som du antingen kan välja att bo på under hela din semester, eller endast ett par dagar på en rundresa i trakten. Läs mer om resor till Borbo, eller boka ett skräddarsytt förslag på en bilrundresa i Portugal.

Byggd i marmor

Borba står bländade skarpt mellan olivlundarna, och har lagt sig till rätta på de norra sluttningarna i den lilla bergskedjan Serra de Borba. Hela Borba är byggd i lokal marmor, även gatorna - så det är minst sagt en unik stad.

Sevärdheter

Kyrkan Sao Bartolomeu från sent 1500-tal, är full av marmorskatter, däribland altare, bord, ingångspartiet med valv, dopfuntar, räcken, skålar och trappor. Tittar du upp, ser du ett praktfullt valv till tak, i renässansstil med medaljonger och religiösa målningar.

I Borbas stadskärna finns en jättebrunn i marmor, samt en fontän byggd på order av Drottning Maria år 1781.

Upplevelser i närheten av Borba

Ett monument cirka 4 kilometer sydväst om Borba minns slaget vid Montes Claros (juni 1665), då Schomberg slutligen besegrade spanjorerna under Marques de Carracenta. Grannstaden Vila Vicosa, med sitt bastionslott, kungapalats och kloster är värd ett besök.

På resan mellan Estremoz och Vila Vicosa, är det omöjligt att missa de jättestora marmorbrotten, precis utanför Borba. Den marmor som produceras här, är bland den bästa i världen och mycket exporteras till Italien. Marmorstyckena används till lokala byggnationer, och kan också värmas upp i en jordugn för produktion av kalk, om man tillsätter vatten - därav de traditionella vitmålade byggnaderna som ligger över hela regionen.

Så bokar du en semester i Borba

Med Escapeaway bokar du en problemfri och säker resa till Borba, med möjlighet för avresa från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn. Vår smarta sökmotor söker efter nätets lägsta priser på flygbiljetter med reguljärflyg, som du kan kombinera med ett av våra utvalda hotell i Borba. Allt samlas i en paketresa med resegaranti. Trevlig resa!

>> Så bokar du en paketresa till Portugal
>> Åk på en långweekend till Lissabon

Resor till Portugal

Läs mer om Portugal och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Portugal här

Hotell i Borba