Resor till Alter do Chao

Centralt beläget i Alentejo - en av Portugals vackraste regioner med de kända och populära portugisiska vinerna, där hittar du den lilla historiska staden Alter do Chão. Staden ligger perfekt till för upptäcktsfärder till många intressanta sevärdheter.

Alter do Chao är en liten plats av romerskt ursprung, somligger i hjärtat av Alentejo regionen, cirka 13 kilometer söder om Crato i centrala Portugal. Du kan resa till Alter do Chao med Escapeaway, t.ex. i kombination med en storstadssemester i Lissabon.

Alter do Chaos historia

Alter do Chao grundades med namnet Elteri år 204 f.Kr. och staden jämnades med marken under Kejsar Hadirans tid, efter att invånarna beskyldes för illojalitet. Efter mycket om och men, och en lång tid som passerat, återbyggdes staden med sitt nya namn, på 1200-talet.

Som bevis på Alter do Chaos välstånd genom textilåren på 1500-talet, ses en attraktiv marmorfontän från Renässansen och en rad vackra hus i staden. När du är på semester i området runt Alter do Chao, råder det ingen tvekan om att du befinner dig i en unik stad.

Sevärdheter

Alter do Chaos dominerande slott med fem torn byggdes år 1359 av Kung Pedro I, som hade ett olyckligt kärleksförhållande med Ines de Castro. Slottet har gotiska valv, krenelerade väggar och kubiska kanontorn, samt ett 44 meter högt borgtorn.

Prominent placerat på torget Praca da Republica, lyfter eleganta pelare upp kupolen på den markanta vita marmorfontänen från 1556. Eleganta Palacio do Alamo från 1700-talet, som huserar turistkontoret, är också konstgalleri och bibliotek.

Upplevelser i närheten av Alter do Chao

Cirka 4 kilometer nordväst om Alter do Chao, ligger Coudelaria de Alter, ett 300 hektar stort stutteri, grundat år 1784 av Kung Joao V av House of Braganca. Han längtade efter en portugisisk häst av kvalitet och importerade ett antal hopp från Andalusien, varifrån rasen Alter Real är avlad.

Den romerska bron Vila Formosa, som sträcker sig över floden Seda, är en robust konsruktion med sex valv, och ligger cirka 12 kilometer väster om Alter do Chao.

Öster om Alter do Chao, på gränsen till Spanien, ligger naturparken Parque Natural de San Mamede, som bjuder på vackra berg och vacker natur. Besök också Portalegre på vägen.

Så bokar du en resa till Alter do Chao

Med Escapeaway kan du resa till Alter do Chao från flygplatserna i Stockholm, Göteborg och Köpenhamn, antingen direkt eller med en mellanlandning under vägen, till Lissabon flygplats (ca. 2 timmars bilfärd från Alter do Chao). Vi ger dig flygbiljetter med reguljärflyg till nätets bästa priser, packar ihop det med våra utvalda hotell i Portugal och ger dig möjlighet att lägga till en hyrbil - allt i en paketresa som säkras av resegarantin. Så reser du med Escapeaway.

>> Läs mer om lyxsemester i Portugal
>> Res till Lissabon med Escapeaway

Resor till Portugal

Läs mer om Portugal och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Portugal här

Hotell i Alter do Chao