Pousada Castelo de Alcacer do Sal

Officiell kategori

Vårt betyg

8,8
Mycket bra
891 omdömen
Patricia Johansson
Utvalt av
Patricia Johansson

Jag älskar, älskar, älskar hotell med själ och historia. Punkt slut. Har du det på samma sätt som jag och samtidigt inte vill kompromissa med service och kvalitet, även om semestern gärna får ha ett autentiskt och historiskt inslag? Då kan Pousada Alcacer do Sal verkligen vara något för dig. Här bor du nämligen i en gammal medeltidsborg med murar så tjocka som bautastenar och med utsikt över Alentejos landskap, som kan få vem som helst att tappa hakan.

Men du kommer inte helt undan moderna faciliteter: ) detta sagt med ett leende för det innebär egentligen bara att du har lite av det bästa från både förr och nu när du checkar in som gäst på Pousada Alcacer do Sal.

Jag kommer minns mitt första besök på Pousada Alcacer do Sal, som var det i går. Det var i maj månad och solen sken från en molnfri himmel och jag var på väg till Lissabon med min bättre hälft efter att ha varit på ett bröllop på Algarvekusten hos några av våra portugisiska vänner. Vi var lite låga på energi efter att ha dansat till ljusan dag, men vi ska ta flyget hem till Köpenhamn så här hjälper inga ursäkter. 

Ungefär en timmes körning från flygplatsen så börjar magen att kurra - lunchtiden har också passerats med råge så det är väl inte så konstigt. Jag vill därför gärna stanna någonstans där det även går att göra ett hotellbesök (är man i resebranschen så är man och då flyter gärna arbete och fritid ihop av ren och skär passion). Jag hade redan flera gånger haft lust att besöka Pousada Alcacer do Sal då jag sett bilder därifrån som lockat med sitt vackra läge lite upphöjt över byn och floden som stilla flyter förbi, så sagt och gjort.

Mycket lokal variant av ’salada de atum’ och ’coelho’

Byn har samma namn som pousadan, nämligen Alcacer do Sal (uttalas alkazar då zael), och här bor väl ett par hundra invånare ungefär. Ut mot floden går det en liten gata med en tobaksaffär, ett par restauranger och en minimarket. Detta är downtown Alcacer do Sal. Men här är jättemysigt även om allt är förhållandevis smått. Vi sätter oss på den "lokalen" där vi fortfarande kan få något att äta och där vi kan sitta utomhus, det är Pappa själv som både tar emot beställning och ställer fram drickat. Därefter går han med en papperslapp ut i köket för att säga till "lilla mamma" att nu ska hon laga till lite mat. Vi har beställt en tonfisksallad och en rätt med kanin och det smakar helt fantastiskt och allt är tillagat från grunden, inga halvfabrikat här inte. Det känns nästan som att vi får maten gratis - för här en bit bortom de stora turistströmmarna är priserna låga (de samma som för lokalbefolkningen). 

Besöket på borgen med lokal vägvisning

Pappa kunde nog tydligt se att vi inte hörde till lokalbefolkningen för han frågar oss om vi bor "där uppe på borgen" som ligger ett par hundra meter ovanför byn och floden där vi sitter. Vi förklarar på vår brutna portugisisk-engelska att vi bara är på genomresa och ska vidare till Lissabon, men att vi ska upp och besöka ”borgen” efter lunchen. Det är snudd på att han personligen vill följa oss ditupp (för sådan är den portugisiska befolkningen) men vi övertalar honom att bara förklara vägen dit upp för oss (den är för övrigt enkelriktad och det finns bara en väg). Jag älskar portugiserna för de är så hjärtevarma och hjälpsamma även när det inte behövs.

Uppe vid borgen parkerar vi hyrbilen och jag går in för att få en närmare titt på stället. Jag har alltid ett visitkort med i väskan "just in case" och det får jag användning av när jag kommer in i lobbyn, för Madam Receptionist vill mycket gärna veta vad jag är för en. När jag förklarat att jag kommer från Hideaways i Skandinavien, så slänger hon allt hon har för händerna för att genast visa mig runt (har jag sagt hur mycket jag tycker om det portugisiska folket?).  

En riktig pousada med allt vad där tillhör

Madam Receptionist, berättar att hon heter Paola, och vi blev snabbt du med varandra för hon förstod ganska omgående att "det där Hideaways” inte var någon dagslända och ett besök som bara skulle stökas undan. Paola visade mig runt som var jag "drottningen av Saba" och det värdesätter jag, inte så mycket för egen del men för att då vet jag att du som gäst kommer bli lika väl bemött. 

Vi ser allt från historiska stenväggar till de moderna detaljerna i rummen och suiterna samt swimmingpoolen – och självklart även restaurangen som utgör ett av de viktigaste områdena på stället, så är det bara. En portugis tycker om att äta gott och lokalt och på en pousada kan du generellt förvänta dig ett gott mål mat oavsett tid på dagen. 

Jag är övertygad: )

Med Paola vid min sida så har jag verkligen fått ”the grande tour” och har sett vartenda hörn av den gamla medeltidsborgen. Jag är övertygad om att den kan vara något för en Hideaways-gäst och därför kan du nu hitta Alcacer do Sal bland våra andra hideaways i Alentejo. Ett perfekt ställe för en vistelse på 2-4 dagar på en rundresa när du antingen är på väg till Algarve eller Lissabon och ska vidare några dagar senare. Då är Pousada Alcacer do Sal det perfekta valet. 

Bra att veta om Pousada Alcacer do Sal

Det är en god ide att ha tillgång till hyrbil när du bor på Pousada Alcacer do Sal för det ligger "countryside" även om du bor i en mindre stad. 

Här finns alla de faciliteter som du har behov av  men det kan upplevas lite slitetet på rumen, även om pousadaen hela tiden arbetar med att hålla rummen up to date. 

Har du inte bokat halvpension online hos Hideaways, så går det att köpa till på plats mot ett tillägg och dessutom har du ett par restaurangalternativ i byn om du vill ha lite omväxling när du ska äta din middag.

Observera att det kan vara bröllop eller andra festligheter på stället under din vistelse.

Därför ska du välja Pousada Castelo de Alcacer do Sal

 • Närmaste flygplats: 89 km
 • Närmaste stad: ca. 0 m
 • Pool (ev. säsongsöppen)
 • Internet/Wi-Fi

Ett hotell med charm och karaktär

Karta och avstånd

 • Närmsta by/småstad, Alcacer do Sal - ca 500 m
 • Historiska Evora och Alentejos matstad nr. 1 - ca 69 km
 • Närmsta strand, Playa de Comporta - ca 32 km
 • Setubal med marknad och stadsliv - ca 59 km
 • Fiskeläget Sesimbra med allt "färskt från havet" - ca 91 km
 • Åk på vinprovning i området vid Estremoz - ca 140 km
 • Ta en sväng till Badajoz i Spanien - ca 198 km
 • Historiens vingslag i Beja - ca 90 km
 • Nationalparken Serra de São Mamede - ca 185 km km
 • Lissabons flygplats - ca 90 km

På Pousada Alcacer do Sal finns det 35 rum och suiter. De har följt med i tiden när det gäller design och stil men som sig bör på en riktig pousada har de även flera historiska detaljer och rustika inslag. De flesta av rummen och suiterna har trä- eller klinkergolv och några få av suiterna och superior-rummen har även balkong eller terrass. Storleken varierar då den gamla borgen är fredad och rummen har anpassats till den ursprungliga byggnaden varför ditt "hem" är individuellt inrett. 

Faciliteter på rummen:

 • A/C och värme
 • Minibar
 • Badkappa
 • Hårfön
 • Kabel-TV
 • Internet
 • Badrum
Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Nedan har vi listat utvalda hotell- och rumsfaciliteter på Pousada Castelo de Alcacer do Sal. En del kan vara gemensamma och/eller mot avgift på plats eller höra till specifika rumskategorier.

 • Pool (ev. säsongsöppen)
 • Möjlighet till luftkonditionering
 • Internet/Wi-Fi
 • Restaurang
 • Barnpool el. del i pool
 • Parkering/garage (ev. mot avgift)
 • I stad eller by
 • Stad mindre än 3 km bort
 • Hotellbar

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Castelo De Alcácer Do Sal
7580-197 Alcacer Do Sal

Koordinater

Latitude: 38.3723
Longitude: -8.5139

Recensioner från TrustYou

TrustYou hämtar data från flera olika sajter som ger ett samlat snittbetyg.

Så kan du resa

Hos Escapeaway kan du som kund se fram emot möjligheten att sätta ihop din semester precis som du vill. Det vill säga flexibelt avresedatum, reslängd och avreseflygplats. Naturligtvis är det också möjligt att enkelt boka endast hotell, om du vill ordna transporten till och från destinationen själv.

Information om aktuella flygrutter och flygtider finns i steg 2 i sökmotorn när du söker en resa.

På alla resor som inkluderar flyg och hotell har du också möjlighet att boka till en hyrbil eller en transfer tur och retur till ditt hotell. Vi erbjuder både privat transfer eller en delad transfer som kan ha flera stopp. Information om transfer samt kategorier och aktuella priser för biluthyrning kan också ses i de efterföljande stegen i sökmotorn. Priserna för biluthyrning gäller för hela vistelsen med upphämtning/återlämning i samband med ankomst/hemresa till och från vald ankomstflygplats.

Visa mer

Liknande hotell

Portugal, Alentejo, Évora
8,8
Mycket bra
660 omdömen
 • Närmaste flygplats: 132 km
 • Närmaste stad: ca. 0 m
 • Pool (ev. säsongsöppen)
Portugal, Alentejo, Évora
8,5
Mycket bra
917 omdömen
 • Närmaste flygplats: 126 km
 • Närmaste stad: ca. 5.6 km
 • Pool (ev. säsongsöppen)
Portugal, Lissabon-regionen, Cascais
9,4
Fantastiskt
1416 omdömen
 • Närmaste flygplats: 37 km
 • Närmaste strand: ca. 900 m
 • Pool (ev. säsongsöppen)