Weekendresor till Polen

 

Polen har länge legat i skymundan för de mer populära semesterdestinationerna i södra Europa. Och det må vara, att länderna runt Medelhavet är mer solsäkra, men det finns ju mer att uppleva på en semester, än bara sol och bad. Dessutom har Polen den stora fördelen att ligga nära Sveriges gränser, och därmed är restiden till landet kort och behagligt. På en weekendresa till Polen kan du uppleva höga berg och djupa dalar, stora slott och vackra palats – och naturligtvis massor av kultur, historia, shopping och nöjen i storstäderna. Så, vad väntar du på? Boka din weekendresa till Polen redan idag.

 

Inte nog med att en weekendresa till Polen erbjuder god mat, vackra städer och spännande kultur – det är dessutom ett mycket prisvärt land att semestra i, både vad gäller boende, shopping och mat. I Polen får du mycket för pengarna, vilket gör att du enkelt kan lyxa till det utan att bli ruinerad – om du så vill…

 

Åk på en weekendresa till Polen och upptäck ett nytt land och nya städer

 

Med sin placering mellan Europas östra och västra sidor, har Polen alltid haft en betydande del i den europeiska historien, något som du naturligtvis kan se och uppleva än idag. Städerna är fulla av medeltida torg och vacker arkitektur. Arvet från den kommunistiska epoken lever kvar på sina ställen, vilket ger en inblick i landets brokiga historia. Ute på landet kan du ta dig fram genom otroligt vackra miljöer och i städerna kan du njuta av musik, teater och konst. Två av de mest populära städerna för en weekendresa till Polen, är huvudstaden Warszawa och staden som ofta omnämns som landets hjärta, Krakow.

 

Warszawa

Att Warszawa är en vacker stad, det är ett som är säkert – men tyvärr är det inte många som vet om det. Polens huvudstad jämnades med marken av bomber under andra världskriget, men reste sig ur askan som fågeln Fenix och byggdes upp igen, i samma gamla stil som tidigare. Idag är Warszawa en modern storstad och på en weekendresa till Warszawa kan du uppleva en rad historiska sevärdheter, trendiga barer och caféer, restauranger som erbjuder allt från traditionell husmanskost till moderna specialiteter och naturligtvis en massa möjligheter för shopping och nöjen.

 

>> Läs mer om resor till Warszawa här

 

Krakow

Krakow är Polens kanske starkast lysande stjärna. Precis som i huvudstaden får du här en smältdegel av shopping, kultur, god mat och gott vin, trendiga barer och historiska platser. Mitt i Krakow pumpar stadens pulserande hjärta, torget Rynek Glowny, där även den gotiska Mariakyrkan ligger. På en weekendresa till Krakow kan du också besöka det före detta koncentrationslägret Auschwitz (6 mil från Krakow) – ett besök som inte lämnar någon oberörd.

 

>> Läs mer om weekendresor till Krakow här

 

Boka din weekendresa till Polen med flyg och hotell inkluderade

 

På Escapeaway har vi förenklat hela processen med att boka en weekendresa till Polen. Vi är experter på att sätta ihop fördelaktiga paket, till nätets lägsta priser, där både flyg till en av Polens flygplatser och hotell på din slutdestination är inkluderade. Du kan även lägga till en hyrbil i paketet, om du så önskar. Våra resor sker med reguljärflyg, vilket ger största möjliga flexibilitet vad gäller avresedatum och reslängd, och du kan utgå från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn. Använd sökmotorn här på sidan, för att sätta ihop din kommande weekendresa till Polen, och anpassa den precis efter dina egna önskemål. Trevlig resa!

 

>> Läs också om weekendresor till Grekland här
>> Läs mer om billiga paketresor till Polen här

>> Läs mer om weekendresor