Weekendresor till Krakow

 

Krakow överraskar många resenärer med sina charmiga stadsdelar, vackra byggnader, stora utbud av restauranger och trevliga befolkning. Dessutom är prisnivån här i Polens (befolkningsmässigt) andra största stad fortfarande relativt låg, och därför blir weekendresor till Krakow alltmer populära för varje dag som går. Passa på att upplev en ny stad nästa gång du sitter och planerar kommande resor. Krakow bjuder på härliga upplevelser, och då staden befinner sig betydligt närmre Sverige än de populära storstäderna längs Medelhavet, hinner du få ut mycket av din resa. Välkommen att uppleva Krakow på en weekendresa med Escapeaway.

 

Vad ska du göra på din weekendresa till Krakow?

 

En av de bästa sakerna med Krakow, är att dess centrum är ganska litet – och väldigt mysigt – så det absolut bästa sättet att ta sig runt är faktiskt till fots. På så vis kan du pricka av sevärdheterna allteftersom du tar dig fram på kullerstensgatorna. Börja din tur på torget Rynek Glowny i gamla stan – ett pampigt torg där ljudet av Mariakyrkans trumpet slår varje timme. Ta dig sedan vidare till de judiska kvarteren, Kazimierz, som numera är en av de trendigaste platserna i hela Krakow med bohemisk atmosfär, och en rad caféer, butiker och gallerior. Kazimierz var judiskt centrum i hela 500 år innan nazisterna gjorde sitt intåg under andra världskriget och totalförstörde stadsdelen. Men efter premiären av Spielbergs film ”Schindler's List” som spelades in här, har kvarteret fått sin återupprättelse. En annan trevlig plats att besöka, är slottet Wawel som ligger på en höjd mellan gamla stan och Kazimierz. Härifrån har du en vacker utsikt över floden Vizsla som leder fram genom Krakow.

 

Har du tid över på din weekendresa till Krakow och vill uppleva en hemsk del av vår historia, men ack så viktig, rekommenderar vi ett besök på det före detta koncentrationslägret Auschwitz. Det går organiserade turer till lägret, och vi rekommenderar en guide för att få full förståelse för vad som skedde där under andra världskriget.

 

Får det lov att vara en pirog?

 

Passa på att frossa i polsk mat på din weekendresa till Krakow – den är godare än ryktet kanske anger. Fråga de lokala invånarna om tips på restauranger, och undvik att äta vid de mest turistiga platserna, så garanteras du den bästa maten, till det bästa priset.

 

Du måste naturligtvis smaka på polska piroger en eller flera gånger under din resa. Och trots att namnet ”pirog” kanske får dig att tänka på en sorts paj som tillagas i ugn, så har de polska pirogerna mer liknelser med asiatiska dumplings. Dock kokas pirogerna istället för att ångas.

 

Boka din weekendresa till Krakow med flyg och hotell inkluderade

 

På Escapeaway har vi förenklat hela processen med att boka en weekendresa till Krakow. Vi är experter på att sätta ihop fördelaktiga paket, till nätets lägsta priser, där både flyg och hotell är inkluderade – och vill du, kan du även lägga till en hyrbil i paketet om du t.ex. vill ta dig till Auschwitz i egen bil. Våra resor sker med reguljärflyg, vilket ger största möjliga flexibilitet vad gäller avresedatum och reslängd, och du kan utgå från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn. Använd sökmotorn här på sidan, för att sätta ihop din kommande weekendresa till Krakow, och anpassa den precis efter dina egna önskemål. Vi önskar dig en härlig weekendresa i Krakow, full med intressanta upplevelser.

 

>> Läs också om weekendresor till Berlin här
>> Läs mer om billiga paketresor till Polen här

>> Läs mer om weekendresor

Karta över Krakow

Populära hotell i Krakow

Polen, Krakow
  • Närmaste flygplats: 14 km
  • Närmaste stad: ca. 0 m
  • Internet/Wi-Fi
Polen, Krakow
  • Närmaste flygplats: 13 km
  • Närmaste stad: ca. 0 m
  • Internet/Wi-Fi
Polen, Krakow
  • Närmaste flygplats: 17 km
  • Närmaste stad: ca. 0 m
  • Internet/Wi-Fi