Resor till Sopot

Sopot är den minsta av trillingstäderna (Trójmiasto) vid Polens östkust som även inbegriper Gdansk och Gdynia. Här på bästa läge mellan de två spännande grannstäderna har Sopot i århundraden varit känt som ett av de populäraste resmålen för den polska eliten, som kommer hit för att koppla av på stadens kurbad. Än idag finns det ett drag av något sofistikerat över Sopot med dess eleganta villor och storslagna Grand Hotel. Stämningen är emellertid samtidigt mycket jordnära och avslappnad. De lokala välmående flockas i och för sig fortfarande på stadens trendiga restauranger och nattklubbar, men samtidigt attraherar stadens kilometerlånga och breda sandstrand barnfamiljer, liksom att många reser till Sopot för att uppleva Europas längsta träpir (511 meter), som inbjuder till romantiska promenader i solnedgången.

Res åt Pommern till

Sopot som ligger i den historiska regionen Pommern, har trots sina djupa rötter lyckats bevara mycket av den ursprungliga landsortskänslan som på 1800-talet fick Dr. Jan Jerzy Haffner att slå sig ner här och öppna stadens första framgångsrika kurbad. Den traditionsrika kurorten vid Gdansk-bukten har dock idag omkring 40 000 fasta invånare, så det har hänt mycket sedan Napoleontiden, så någon liten by är det absolut inte tal om längre. Här är därför liv och rörelse året runt med otaliga caféer, restauranger, barer och affärer, framför allt längs huvudgatan Monte Cassino.

Även när temperaturen inte lämpar sig för att slappa på den härliga stranden finns det massor att hitta på och uppleva i Sopot. Det är naturligtvis ett måste att gå en tur ut på Molo Sopot, den långa träpiren som sträcker sig imponerande långt ut i havet. Har du barn med på resan eller är du kanske själv ett riktigt vattendjur, då är Aqua Park Sopot en annan upplagd möjlighet. Här finns det många pooler att kasta sig i, roliga vattenrutschkanor, bastus och möjlighet till olika SPA-behandlingar.

Lätt att besöka Gdansk

Det mesta ligger inom gångavstånd i Sopot. Det tar därför inte mycket mer än en kvart att gå uppe från järnvägsstationen ner till piren. Det är dessutom lätt att ta en tur in till Gdansk med allmänna transporter, eftersom det går bussar och tåg flera gånger i timmen mellan "de tre städerna".

I Gdansk kan du lätt få en dag att gå med sightseeing i den gamla stadsdelen, Glówne Miasto, dessutom är staden känd för sitt rika kulturliv bland annat med massor av festivaler under årets lopp.

Flyg + hotell boka din resa till Sopot online

Boka din resa till Sopot i Polen online som en paketresa eller boka enbart hotell genom oss om du själv vill arrangera din resa till Sopot. Escapeaway är en online resebyrå som erbjuder billiga resor till Sopot och andra resmål i Polen. Du kan flyga från flera flygplatser som Stockholm, Göteborg, Malmö och Köpenhamn med flera. Du väljer själv i hur många dagar du vill vara borta och det är alltid valfritt avresedatum. Bokar du en paketresa som inkluderar flyg, hotell och transfer så är du täckt av resegarantifonden och paketreselagen. Till Sopot kan du bland annat flyga direkt med Ryanair, Norwegian, SAS och Wizz Air som alla har direktrutter till flygplatsen i Gdansk. I sökmotorn hittar du aktuell information om alla flygbolag, flyglinjer, avgångstider med mera och här kan du även online jämföra priser på din resa så du är säker på att få det bästa priset.

Resor till Polen

Läs mer om Polen och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Polen här

Hotell i Sopot

Populärt i Sopot

Polen, Sopot
  • Närmaste flygplats: 21 km
  • Närmaste strand: ca. 500 m
  • Internet / Wi-Fi
Polen, Sopot
  • Närmaste flygplats: 22 km
  • Närmaste strand: ca. 30 m
  • Internet / Wi-Fi
Polen, Sopot
  • Närmaste flygplats: 24 km
  • Närmaste strand: ca. 250 m
  • Internet / Wi-Fi