Resor till Polen

Europeiska kulturstäder i toppklass; en natur som både bjuder på orörda sandstränder i norr, höga berg i söder och vackra sjöar i nordöst; en mängd världsarv; och en fantastisk gastronomi: Polen har något för var och ens smak!

Res med Escapeaway till Polen på din semester och bo på noga utvalda hotell och semesterbostäder med bra omdömen från tidigare gäster. Du kan resa till Polen från de flesta flygplatserna i Sverige, antingen direkt eller med en mellanlandning. Vi erbjuder alltid full valfrihet, både när det gäller avresedagar och antal dagar du vill vara borta. Under sommarmånaderna juli och augusti är de mest besökta resmålen städerna längs kusten mot Östersjön medan resmål som Gdansk, Krakow och Warszawa är eftertraktade destinationer för en storstadssemester och kan besökas året runt. 

Paketresa eller enbart hotell?

Hos Escapeaway kan du boka en paketresa, eller enbart en hotellvistelse om du själv vill arrangera din resa till Polen. Om du bokar din resa till ett av resmålen i Polen som ett komplett paket inklusive flyg och hotell så täcks du automatiskt av paketreselagen och resegarantin. I din paketresa kan du lätt även inkludera en hyrbil som då står klar på flygplatsen vid din ankomst eller så kan du boka en transport (transfer) tur/retur från flygplatsen till ditt hotell.

Boka din resa till Polen online och få det lägsta priset!

Det ska vara lätt, tryggt och inte minst billigt att boka en resa till Polen online. Du hittar alltid aktuell information om flygavgångar i sökmotorn som även dagligen jämför priser från alla flygbolag och hotell, på så sätt kan du vara säker på att alltid få det lägsta priset på din resa. Hos Escapeaway samarbetar vi både med de vanliga flygbolagen som till exempel SAS, Norwegian och LOT, men även med lågprisbolag såsom Ryanair och WizzAir som båda har ett stort linjenät och många dagliga avgångar till flygplatser i landet. Om du inte vill boka din semester online eller om du vill kombinera din resa med andra resmål och destinationer på en rundresa i Polen så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Därför ska du semestra i Polen

Polen, som delar sjögräns med Sverige och som bara ligger en knapp timmes flygning från Malmö Sturups flygplats, har på senare år erövrat en allt större plats i de svenska resenärernas hjärtan. I takt med att landets enorma kulturarv och rika natur i kombination med en behaglig prisnivå i jämförelse med större och traditionellt mer populära resmål, har blivit mer uppmärksammat av svenska semesterfirare.

Kulturstäder i långa rader

Många väljer att tillbringa en förlängd weekend i en av landets kulturstäder såsom Krakow, Gdansk eller huvudstaden Warszawa, medan andra väljer att tillbringa en hel sommarsemester i landet med en vistelse vid den baltiska östersjökusten som - till mångas förvåning - bjuder på stränder i toppklass. Många väljer även en höstsemester runt de kända masuriska sjöarna i den nordöstra delen av landet (det finns hela 3 000!), medan ytterligare andra föredrar vandringsturer eller klättring i landets vackra berg i söder.

Men för många är trots allt det största dragplåstret i Polen det helt unika kulturarvet som landet har. Polen är det land i den östra delen av Europa som har störst antal platser på UNESCO: s världsarvslista (hela 15 stycken, samt 2 på den så kallade tentativa listan), här ibland Krakows historiska centrum, det historiska centrumet i Warszawa, medeltidsstaden Torún, slottet i Malbork (som till ytan är världens största slott) och de gamla delarna av staden Zamosc.

Bland landets världsarv hittar du även de många vackra träkyrkorna som framför allt förekommer i Podkarpacie-regionen eller Malopolska-regionen i den sydöstra delen av landet och av vilka en del är flera hundra år gamla. Den kyrka som anses vara äldst av dem kan ses i den lilla byn Haczów i Brzozów-socknen i kommunen Gmina Haczów, denna kyrka härstammar ända tillbaka från 1400-talet och är Europas största gotiska träkyrka. Du kan även följa den så kallade träarkitektur-rutten vars olika delar sammanlagt utgör mer än 1 500 kilometer.

Upplev den vackra naturen

Landet kan även stoltsera med ett imponerande antal nationalparker, där ibland Europas största bevarade urskog i Bialowieza Nationalpark. Parken rymmer bland annat den största frigående populationen av europeisk bisonoxe och som för övrigt också har utsetts till världsarv av UNESCO. Parken erbjuder en enastående artrikedom av både djur och växter, lägg därtill att skogens centrala del till stor del utgörs av träd som är över 150 år gamla - något man inte ser i många europeiska skogar längre.

En annan av Polens stora natursevärdheter är Tatrabergen i den sydligaste delen av landet och som utgör den naturliga gränsen till grannlandet Slovakien. Området omkring Tatrabergens högsta toppar, som sträcker sig en halv kilometer upp i luften i form av Polens högsta berg Rysy som dels utgör en nationalpark och som dessutom ar fredat av UNESCO. Utöver de enastående naturupplevelserna med vandringsleder, grottor, vattenfall och floder bjuder området även på en rad trevliga små byar och intressanta sevärdheter.

Valuta för pengarna och en vänlig befolkning

Polens växande popularitet bland utländska turister avspeglar sig även i undersökningar angående nöjdheten bland landets turister: Hela 96 procent av de tillfrågade turisterna har svarat att de var "nöjda med besöket i Polen", medan 85 procent svarade att de kan tänka sig att rekommendera Polen till andra semesterfirare och att återvända till landet under kommande år.

Lägg därtill en tillmöteskommande och hjälpsam befolkning som är känd för sin vänlighet mot turister, landets moderata prisnivå i jämförelse med andra mer traditionella resmål och landets rika gastronomiska traditioner, och då inte minst det goda polska ölet, då blir det svårt att inte ta med Polen som en av dina blivande semesterdestinationer.

Utvalda hotell i Polen

Hos Escapeaway anser vi att det är avgörande för en bra semesterupplevelse att hotellet eller semesterlägenheten lever upp till ens förväntningar. Därför sätter vi en ära i att noga välja ut och handplocka alla hotell och semesterlägenheter i programmet, inte bara i Polen utan på samtliga resmål och destinationer som du hittar i vårt program. Vi använder oss enbart av hotell som har fått fina omdömen av tidigare gäster, oavsett om det gäller ett 3-stjärnigt turistklasshotell eller ett hotell i lyxklass med 5 stjärnor. Vi försöker alltid att ge så ärliga och personliga hotellbeskrivningar som möjligt och erbjuder enbart hotell i Polen som vi själva skulle kunna tänka oss att bo på under vår semester. Du kan läsa mycket mer om de enskilda hotellen i våra hotellbeskrivningar, där kan du även se bilder, läsa omdömen från andra gäster och mycket mer.

En riktigt trevlig semester och välkommen till Polen med Escapeaway Resor

Resmål i Polen

 • Gdansk
  19 hotell
  Den gamla Hansastaden och före detta kungliga sätet - och norra Polens största stad - lockar med en värld av stora historiska och kulturella sevärdheter, några av Polens finaste museum och massor av möjligheter för en aktiv semester.
 • Krakow
  24 hotell
  Den före detta kungliga staden, och tillika huvudstaden, är inte bara en av Europas billigaste storstäder, men också en av de vackraste - och bjuder på en värld av historiska och kulturella sevärdheter i europeisk toppklass.
 • Sopot
  10 hotell
  Sopot har sedan Napoleontiden varit en populär kurort, men idag är den långa, flotta sandstranden en minst lika stor attraktion som kurbaden. Staden är perfekt för en avkopplande semester långt från vardagens stress och jäkt. Samtidigt har du ... den stämningsfulla Hansastaden Gdansk inom kort räckhåll. Läs mer
 • Warszawa
  15 hotell
  Warszawa är en av Europas snabbast växande huvudstäder, som bokstavligen talat har rest sig från ruinerna från 2:a världskriget, och idag är en ekonomisk och kulturell knutpunkt för hela Polen. Se fram emot att upptäcka en fascinerande stad ... full av kontraster. Läs mer

Populärt i Polen

Polen, Krakow
 • Närmaste flygplats: 17 km
 • Internet / Wi-Fi
 • Restaurang
Polen, Krakow
 • Närmaste flygplats: 27 km
 • Avstånd till centrum: ca. 1.5 km
 • Internet / Wi-Fi
Polen, Krakow
 • Närmaste flygplats: 17 km
 • Avstånd till centrum: ca. 1 km
 • Internet / Wi-Fi