Resor till Polen

Från stora palats och slott till vackra sjöar och berg så finns det något för alla smaker i Polen. Här kan du välja mellan alla sorters semestrar. Med andra ord är Polen ett fantastiskt resmål både när det gäller storstadssemester, friluftsliv och avkoppling på stranden.

Polen har ett varierat landskap med allt från orörda sandstränder i norr till höga berg i söder. Och landet rymmer ett stort mångfald av destinationer som var och en har sin egen stämning. Till exempel bjuder Warszawa på äkta storstadspuls medan Krakow är genomsyrat av kultur. Du får heller inte glömma Gdansk som är fyllt av kulturarv både gammla och nya.

Warszawa och Krakow är två av de mest populära semesterresmålen i Polen. Båda är fullproppade av historia. Om du är intresserad av Andra Världskriget så hittar du massor att fördjupa dig i här. Du behöver emellertid inte vara speciellt historieintresserad för att kunna njuta av dessa två resmål. Du kan även använda din semester här till romantiska promenader på kullerstensbelagda gator medan du beundrar de stora gamla byggnaderna. Efter en lätt promenad kan du koppla av vid ett av de stora torgen på någon uteservering med en god, kall polsk öl och bara betrakta världen och livet passera revy.

Polens sörsta attraktioner är inte enbart begränsade till städerna. Bege dig bort från stadens ljus och ut på landet för att hitta lugnet och stillheten i det vackra landskapet. I det avlägsna söder kan du snöra på dig vandringskängorna och njuta av en vandring runt i Karpaterne. Hör du till dem som föredrar vatten kan du även göra en båttur ut på de stora Masuriska Sjöarna i den motsatta änden av landet. Polen är kanske inte ett av de första länderna du tänker på när det gäller badsemester, men längs den baltiska kusten i den nordligaste delen av landet finns det förstklassiga sandstränder.

Välkommen till Polen med hideaways, vi är specialister på resor där du bor på noga utvalda hotell under din semester.

>> Läs också om storstadssemester till Krakow
>> Läs också om resor till Gdansk

Resmål i Polen

 • Gdansk
  19 hotell
  Den polska storstaden Gdansk bjuder på charm, shopping, nattliv, strand, kultur och en imponerande historia. Här finner du också en fin mix av den äldre och nyare arkitekturen, som presenterar sig med verk som rådhuset, kyrkor och stadsporten. ... Välkommen till Gdansk! Läs mer
 • Krakow
  25 hotell
  Den före detta kungliga staden, och tillika huvudstaden, är inte bara en av Europas billigaste storstäder, men också en av de vackraste - och bjuder på en värld av historiska och kulturella sevärdheter i europeisk toppklass.
 • Sopot
  10 hotell
  Sopot är känt för sin kilometerlånga, inbjudande sandstrand ut mot Östersjön och den långa vackra träpiren. Där utöver bjuder den stämningsfulla kuststaden även på ett rikt restaurangliv och en mängd butiker. Sist, men inte minst, har du här ... en idealisk utgångspunkt för sightseeing i Gdansk. Läs mer
 • Warszawa
  15 hotell
  Warszawa är Polens spännande huvudstad och vill med garanti förtrolla dig med spännande kulturella och historiska sevärdheter, vackra gröna parker, shopping, restauranger och ett pulserande nattliv.