the niu Franz

Escapeaways kategori

8,7
Mycket bra
4303 omdömen
Gabriella Dam
Utvalt av
Gabriella Dam

Hotellet The Niu Franz ligger nära floden Donau i Wien, cirka 3,5 kilometer från den centrala stadskärnan. Med kollektivtrafiken tar du dig in till centrum på bara drygt 20 minuter. Detta hotell välkomnar dig till en klassisk modern inredning och en trevlig atmosfär där du kan se fram emot avkopplande stunder efter dagar fyllda med upplevelser och nya intryck.

På The Niu Franz vill man att du ska känna dig som en kejsare - namnet Franz syftar nämligen till den före detta österrikiske kejsaren. Här välkomnas du till ett hotell med en välkomnande stämning och atmosfär där du snabbt kommer att känna dig som hemma. Hotellet ligger i Wiens norra del, nära Donau och cirka 3,5 kilometer från Schloss Schönbrunn och stadens mer centrala delar. Med kollektivtrafik tar du dig enkelt runt och väl framme i centrum, kan du se fram emot att besöka berömda platser såsom Operan och Hofburg. 

The Niu Franz erbjuder klassiskt inredda rum med gott om plats där du kan vila upp dig mellan alla turer på stan. Hotellet har en reception som är öppen dygnet runt, där du kan få hjälp med alla dina frågor och funderingar. På morgonen kan du se fram emot att starta din dag i matsalen där man dukar upp en varierad frukostbuffé med både kalla och varma rätter och drycker. Hotellet har också en lounge och bar där du kan beställa en förfriskning innan du drar dig tillbaka för natten.

Därför ska du välja the niu Franz

 • Närmaste flygplats: 27 km
 • Avstånd till centrum: ca. 3.1 km
 • Internet/Wi-Fi
 • Parkering / Garage

Bra att veta

Receptionen är öppen 24 timmar om dygnet. Det finns wifi i alla utrymmen (med reservation för ändringar). Hiss finns.

Vissa faciliteter och deltagande i aktiviteter kan vara mot en kostnad och bokas och betalas på plats.

Turistskatt betalas på plats.

Observera att hotellet ligger cirka 3,5 kilometer från centrum av Wien.

Du kan boka transport t/r mellan flygplatsen och hotellet när du beställer din resa.

Karta och avstånd

 • Avstånd till centrum: ca. 3.1 km
 • Den historiska stadsdelen, Innere Stadt: ca. 2.1 km
 • Kejsarpalatset i Wien: ca. 3.5 km
 • St. Stefan's Cathedral: ca. 3.1 km
 • Matmarknaden "Naschmarkt": ca. 4.5 km
 • Wiens kulturella mittpunkt, Museums Quartier: ca. 4.3 km
 • Natur- och kulturhistoriska museet i Wien: ca. 4.2 km
 • Vienna International Flygplats: ca. 27 km (30m)

The Niu Franz erbjuder 158 rum i olika storlekar och kategorier. Alla rum är inredda i en klassisk stil med dova färger och olika material.

Rummen har faciliteter såsom tv, wifi, luftkonditionering (påslagen beroende på säsong) och värdeskåp. I de privata badrummen finns dusch och/eller badkar, hårfön och toalett.

Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Nedan har vi listat utvalda hotell- och rumsfaciliteter på the niu Franz. En del kan vara gemensamma och/eller mot avgift på plats eller höra till specifika rumskategorier.

 • Möjlighet till luftkonditionering
 • Internet/Wi-Fi
 • Parkering/garage (ev. mot avgift)
 • I stad eller by
 • Stad mindre än 3 km bort
 • Hotellbar

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Dresdner Str. 111
1200 Vienna

Koordinater

Latitude: 48.2312
Longitude: 16.3864

Recensioner från TrustYou

TrustYou hämtar data från flera olika sajter som ger ett samlat snittbetyg.

Så kan du resa

Hos Escapeaway kan du som kund se fram emot möjligheten att sätta ihop din semester precis som du vill. Det vill säga flexibelt avresedatum, reslängd och avreseflygplats. Naturligtvis är det också möjligt att enkelt boka endast hotell, om du vill ordna transporten till och från destinationen själv.

Information om aktuella flygrutter och flygtider finns i steg 2 i sökmotorn när du söker en resa.

På alla resor som inkluderar flyg och hotell har du också möjlighet att boka till en hyrbil eller en transfer tur och retur till ditt hotell. Vi erbjuder både privat transfer eller en delad transfer som kan ha flera stopp. Information om transfer samt kategorier och aktuella priser för biluthyrning kan också ses i de efterföljande stegen i sökmotorn. Priserna för biluthyrning gäller för hela vistelsen med upphämtning/återlämning i samband med ankomst/hemresa till och från vald ankomstflygplats.

Visa mer