Ruby Sofie Hotel Vienna

Escapeaways kategori

8,7
Mycket bra
2491 omdömen
Gabriella Dam
Utvalt av
Gabriella Dam

Byggnaden som idag huserar har en lång och spännande historia. Sedan 2014 huserar den ett hotell med inbjudande och familjär stämning, där du snabbt kommer att känna dig som hemma. Härifrån kan du promenera till Wiens 1:a distrikt, där du hittar flera kända sevärdheter och attraktioner. På hotellet finns en frukost-matsal och bar. 

Byggnaden som idag huserar detta hotell var ursprungligen ett badhus vid namn Sofiensäle. Badhuset hade dock en så fantastisk akustik att man sedermera gjorde om badhuset till en konsertsal som lockade alla från Johann Strauss till Kinks att pryda dess scen. År 2001 brann huset tragiskt nog ner och när man byggde upp platsen igen, fick Ruby Sofie Hotel Vienna ta plats inom dess väggar. Här välkomnas du idag till ett hotell som flirtar med platsens historia, bland annat via vintagemöbler och andra iögonfallande detaljer. 

Ruby Sofie Hotel Vienna ligger i östra Wien, cirka 20 minuter till fots från stadens centrala distrikt där du hittar sevärdheter såsom Stefansdomen, Wienoperan och Schönbrunn slott. Med tunnelbana och spårvagn tar du dig också enkelt runt. Och vill du uppleva staden från två hjul, kan du hyra cyklar på hotellet. 

På hotellet har du tillgång till en bar som är öppen dygnet runt. Det finns också varuautomater där du kan köpa snacks när andan faller på. Varje morgon är du välkommen att starta dagen i frukostrummet, där du kan njuta av både kalla och varma drycker samt söta och salta frukostalternativ. I hotellet bibliotek kan du koppla av efter en lång dag - kanske med en bok och något gott att dricka. 

Därför ska du välja Ruby Sofie Hotel Vienna

 • Närmaste flygplats: 20 km
 • Avstånd till centrum: ca. 1.7 km
 • Internet/Wi-Fi
 • Parkering / Garage

Bra att veta

Receptionen är öppen 24 timmar om dygnet. Det finns wifi i alla utrymmen (med reservation för ändringar). Hiss finns.

Vissa faciliteter och deltagande i aktiviteter kan vara mot en kostnad och bokas och betalas på plats.

Turistskatt betalas på plats.

Du kan boka transport t/r mellan flygplatsen och hotellet när du beställer din resa.

 

Karta och avstånd

 • Avstånd till centrum: ca. 1.7 km
 • Den historiska stadsdelen, Innere Stadt: ca. 1.6 km
 • St. Stefan's Cathedral: ca. 1.5 km
 • Kejsarpalatset i Wien: ca. 2.3 km
 • Matmarknaden "Naschmarkt": ca. 2.7 km
 • Natur- och kulturhistoriska museet i Wien: ca. 2.9 km
 • Wiens kulturella mittpunkt, Museums Quartier: ca. 3.2 km
 • Schönbrunn zoo och slott: ca. 8 km
 • Vienna International Flygplats: ca. 20 km (30m)

Ruby Sofie Hotel Vienna erbjuder 77 rum och sviter i olika storlekar och kategorier. Alla rum är inredda i en unik, modern stil med dova färger och olika material. 

Rummen har faciliteter såsom tv, wifi, luftkonditionering (påslagen beroende på säsong), och värdeskåp. I de privata badrummen finns dusch och/eller badkar, hårfön och toalett.

Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Nedan har vi listat utvalda hotell- och rumsfaciliteter på Ruby Sofie Hotel Vienna. En del kan vara gemensamma och/eller mot avgift på plats eller höra till specifika rumskategorier.

 • Möjlighet till luftkonditionering
 • Internet/Wi-Fi
 • Möjlighet för balkong/terrass
 • Parkering/garage (ev. mot avgift)
 • I stad eller by
 • Stad mindre än 3 km bort
 • Hotellbar

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Marxergasse 17
1030 Vienna

Koordinater

Latitude: 48.2066
Longitude: 16.3914

Recensioner från TrustYou

TrustYou hämtar data från flera olika sajter som ger ett samlat snittbetyg.

Så kan du resa

Hos Escapeaway kan du som kund se fram emot möjligheten att sätta ihop din semester precis som du vill. Det vill säga flexibelt avresedatum, reslängd och avreseflygplats. Naturligtvis är det också möjligt att enkelt boka endast hotell, om du vill ordna transporten till och från destinationen själv.

Information om aktuella flygrutter och flygtider finns i steg 2 i sökmotorn när du söker en resa.

På alla resor som inkluderar flyg och hotell har du också möjlighet att boka till en hyrbil eller en transfer tur och retur till ditt hotell. Vi erbjuder både privat transfer eller en delad transfer som kan ha flera stopp. Information om transfer samt kategorier och aktuella priser för biluthyrning kan också ses i de efterföljande stegen i sökmotorn. Priserna för biluthyrning gäller för hela vistelsen med upphämtning/återlämning i samband med ankomst/hemresa till och från vald ankomstflygplats.

Visa mer