Ruby Marie Hotel Vienna

Escapeaways kategori

8,8
Mycket bra
7100 omdömen
Marie Strutzenblad
Utvalt av
Marie Strutzenblad

Ruby Marie Hotel Vienna ligger cirka 3 kilometer söder om Wiens centrala delar, i en byggnad som en gång i tiden huserade stadens första varuhus. Idag är det ett inbjudande och välkomnande hotell med ljusa rum, en bar och frukostmatsal samt en liten terrass på taket där du kan njuta av den friska luften när vädret tillåter det. Med kollektivtrafiken tar du dig enkelt in till stan på bara en kvart.

Ruby Marie var en gång i tiden en trendsättare som började livet som Österrikes första varuhus. Eleganta golv med allt från haute couture till husgeråd gjorde att butiken under flera decennier blomstrade som ett av Wiens bästa shoppingställen, och under en period stoltserade man till och med med en biograf. Under slutet av 1900-talet såg varuhusets framtid dock oviss ut, men en sann pionjär tappar aldrig sin gnista - och 2015 gjorde Ruby Marie comeback. Denna gång som ett hotell med genomtänkt design och en välkomnande atmosfär.

På Ruby Marie Hotel Vienna bor du i Wiens södra delar, cirka 3 kilometer från 1:a distriktet där du hittar stora sevärdheter såsom Stadsoperan och Hofburg. Du tar dig enkelt till centrum med tunnelbanan som stannar runt hörnet från hotellet. Du kan också promenera drygt en halvtimme och på din väg passerar du flera vackra gator och torg prydda med vacker arkitektur. 

På detta hotell erbjuder man rum i olika storlekar och kategorier som är inredda i en inbjudande stil där du snabbt kommer att känna dig som hemma. På hotellet finns också en bar som är öppen dygnet runt samt en frukostmatsal där du kan se fram emot att starta dagen med en varierad frukost. Uppe på taket hittar du också en terrass där du kan slå dig ner och njuta av den friska luften när vädret tillåter.

Därför ska du välja Ruby Marie Hotel Vienna

 • Närmaste flygplats: 26 km
 • Avstånd till centrum: ca. 4 km
 • Internet/Wi-Fi
 • Parkering / Garage

Bra att veta

Receptionen är öppen 24 timmar om dygnet. Det finns wifi i alla utrymmen (med reservation för ändringar). Hiss finns.

Vissa faciliteter och deltagande i aktiviteter kan vara mot en kostnad och bokas och betalas på plats.

Turistskatt betalas på plats.

Takterrassen kan vara stängd beroende på säsong.

Du kan boka transport t/r mellan flygplatsen och hotellet när du beställer din resa.

Karta och avstånd

 • Avstånd till centrum: ca. 4 km
 • Wiens kulturella mittpunkt, Museums Quartier: ca. 1.8 km
 • Matmarknaden "Naschmarkt": ca. 1.8 km
 • Natur- och kulturhistoriska museet i Wien: ca. 2.1 km
 • Kejsarpalatset i Wien: ca. 2.5 km
 • St. Stefan's Cathedral: ca. 3.2 km
 • Schönbrunn zoo och slott: ca. 4.4 km
 • Den historiska stadsdelen, Innere Stadt: ca. 5 km
 • Vienna International Flygplats: ca. 26 km (40m)

Ruby Marie Hotel Vienna erbjuder 186 rum i olika storlekar och kategorier. Alla rum är inredda i en klassisk stil med dova färger och olika material. Vissa rum har balkong eller terrass.

Rummen har faciliteter såsom tv, wifi, luftkonditionering (påslagen beroende på säsong) och värdeskåp. I de privata badrummen finns dusch och/eller badkar, hårfön och toalett.

Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Nedan har vi listat utvalda hotell- och rumsfaciliteter på Ruby Marie Hotel Vienna. En del kan vara gemensamma och/eller mot avgift på plats eller höra till specifika rumskategorier.

 • Möjlighet till luftkonditionering
 • Internet/Wi-Fi
 • Möjlighet för balkong/terrass
 • Parkering/garage (ev. mot avgift)
 • Hotellbar

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Mariahilfer Straße 120, Kaiserstraße 2-4
1070 Vienna

Koordinater

Latitude: 48.1967
Longitude: 16.3420

Recensioner från TrustYou

TrustYou hämtar data från flera olika sajter som ger ett samlat snittbetyg.

Så kan du resa

Hos Escapeaway kan du som kund se fram emot möjligheten att sätta ihop din semester precis som du vill. Det vill säga flexibelt avresedatum, reslängd och avreseflygplats. Naturligtvis är det också möjligt att enkelt boka endast hotell, om du vill ordna transporten till och från destinationen själv.

Information om aktuella flygrutter och flygtider finns i steg 2 i sökmotorn när du söker en resa.

På alla resor som inkluderar flyg och hotell har du också möjlighet att boka till en hyrbil eller en transfer tur och retur till ditt hotell. Vi erbjuder både privat transfer eller en delad transfer som kan ha flera stopp. Information om transfer samt kategorier och aktuella priser för biluthyrning kan också ses i de efterföljande stegen i sökmotorn. Priserna för biluthyrning gäller för hela vistelsen med upphämtning/återlämning i samband med ankomst/hemresa till och från vald ankomstflygplats.

Visa mer