Lyxsemester i Wien

Åk med Escapeaway på lyxsemester till Wien och upplev Österrikes fina huvudstad och allt vad den har att erbjuda. En lyxresa till Wien är lika med ljuv musik, himmelska tårtor, vackra slott, bra loppmarknader och fantastisk shopping. Hos Escapeaway hittar du lyxhotell i Wien som är handplockade och noga utvalda av experter och där läge, pris och kvalitet går upp i en högre enhet.

Wien ligger alldeles speciellt vackert placerat på Donauflodens bredder och är staden där man kan lyssna på klassisk musik, åka häst och vagn samt besöka storslagna palats där fina damer och herrar äter Sachertårta och dricker wienermelange (kaffe med lika delar espresso och varm skummad mjölk toppat med kakaopulver). Köp biljett till de lokala spårvagnarna som via ett finmaskigt spårnät tar dig runt i den kejserliga staden, förbi monumentala byggnader och eleganta palats. Som centrum för det tidigare kejsardömet Österrike-Ungern bär Wien tydliga drag av storhet och makt.

På din lyxresa till Wien får du inte missa att besöka Wiens livliga Naschmarkt, en 200 år gammal marknad i utkanten av den gamla stadskärnan. Här erbjuds specialiteter från hela världen och det var här stadens befolkning förr i tiden köpte sina mejeriprodukter. Idag är den fina marknaden ett mecka för gourmet Street Food och hippa barer. Glöm heller inte att ta en tur ut till slottet Schönbrunn som imponerar både med sitt läge och sina kolossala dimensioner, eller till Hofburg och Belvedere, som är andra fantastiska slott i Wien.

I Wien behöver du inte leta länge för att hitta ett äkta lyxhotell, men om du vill ha något lite utöver det vanliga bör du ta dig en titt på våra noga utvalda hotell. Du hittar vår lista över lyxhotell genom att använda sökmotorn här på sidan. I sökmotorn kan du ange dina specifika önskemål till din kommande lyxsemester i Wien och därefter hittar sökmotorn de resor som matchar dina önskemål.

Med Escapeaway hittar du lyxresor till Wien antingen med direktflyg eller med mellanlandning från flygplatserna i Stockholm, Göteborg, Malmö och Köpenhamn. Vår sökmotor letar bland alla reguljära flygbolag - även lågprisbolag - för att garantera dig den största flexibiliteten och ett attraktivt pris. Lyxresor behöver nämligen inte vara dyra och enbart förbehållna de välbärgade.

>> Läs även om billiga resor till Wien
>> Storstadssemester med Escapeaway

>> Läs mer om lyxresor

Karta över Wien

Populära hotell i Wien

Österrike, Wien
9,7
Fantastiskt
475 omdömen
  • Närmaste flygplats: 22 km
  • Avstånd till centrum: ca. 700 m
  • Internet/Wi-Fi
Österrike, Wien
9,5
Fantastiskt
3786 omdömen
  • Närmaste flygplats: 22 km
  • Avstånd till centrum: ca. 600 m
  • Internet/Wi-Fi
Österrike, Wien
9,3
Fantastiskt
2008 omdömen
  • Närmaste flygplats: 22 km
  • Avstånd till centrum: ca. 1 km
  • Internet/Wi-Fi