Hotell i Wien

Upplev Wien med Escapeaway och bo på ett av våra handplockade och noga utvalda hotell i stan. Som huvudstad i republiken Österrike och världens musikhuvudstad har Wien länge haft ett rykte om sig av kultur och raffinemang.

På senare år har staden fått ännu mer erkännande för sin fantastiska infrastruktur, den låga kriminaliteten och sin folkhälsa. Wien betraktas därför som en av de bästa städerna i världen att bo i. Det är även goda nyheter för besökare, särskilt för de som vill utforska en stad som är rik på kultur, arkitektur samtidigt som man kan njuta av allt det goda som en modern storstad har att erbjuda. 

Österrikes största stad kan skryta med mer än 150 palats och 27 slott. De flesta av de viktiga arkitektoniska sevärdheterna ligger innanför den så kallade Ringstrasse, en cirkulär gata som markerar var stadsmuren en gång i tiden slöt sig runt den gamla stadsdelen. Stadens konst och arkitektur spänner över allt från gotiska katedraler till utställningar i jugendstil, från barockpalats till moderna konstmuseer. Några av de mest anmärkningsvärda av dessa är palatset Schönbrunn med sina omkring 1400 rum, Kunsthistorisches Museum Wien och Belvedere Palatset, vilka alla har målats av stadens mest kände målare Gustav Klimt. 

Stadens musikaliska kultur är lika anmärkningsvärd och varierande som arkitekturen. Besökare kan få uppleva de världsberömda Wienerfilharmonikerna i det imponerande statsoperahuset "Wiener Staatsoper" eller utforska lite modernare ljud som framförs av lokala DJ’s på stadens hetaste nattklubbar. De kulinariska upplevelserna följer Wiens röda tråd och är lika varierade som allt annat i staden. Allt från korvar och schnitzel till choklad och kakor, det finns mängder att välja mellan. 

De olika caféerna är även de mycket spännande, vissa av dem har varit öppna för servering i över 100 år, och inte nog med att deras kaffeblandningar hör till världens bästa så är det även unika ställen att ta sig en liten paus på från denna spännande stads alla intryck. 

Vi erbjuder i Wien noga utvalda hotell oavsett om du vill bo på ett litet charmigt hotell eller om du vill ha ett 5-stjärnigt hotell med många faciliteter. Boka din storstadssemester inklusive flyg, hotell och transfer eller nöj dig med att boka din hotellvistelse genom Escapeaway om du själv vill arrangera din resa till Wien.

>> Läs även om resor till Salzburg
>> Läs mer om semester i Österrike

>> Läs mer om hotell

Karta över Wien

Populära hotell i Wien

Österrike, Wien
9,5
Fantastiskt
2092 omdömen
  • Närmaste flygplats: 23 km
  • Avstånd till centrum: ca. 1.3 km
  • Internet/Wi-Fi
Österrike, Wien
9,6
Fantastiskt
925 omdömen
  • Närmaste flygplats: 24 km
  • Avstånd till centrum: ca. 1.8 km
  • Internet/Wi-Fi
Österrike, Wien
9,4
Fantastiskt
1641 omdömen
  • Närmaste flygplats: 23 km
  • Avstånd till centrum: ca. 1 km
  • Internet/Wi-Fi