Resor till Wien

En resa till Wien är en chans att uppleva en av Europas mest stämmningsfulla och historiska huvudstäder. Österrikes musikala huvudstad är, med alla sina sevärdheter och sprudlande kulturliv, perfekt för en upplevelserik storstadssemester, och är ett resmål du kan besöka både på sommaren och på vintern.

Habsburgska palats och berömda operahus

Århundraden som centrum för det habsburgska kejsarriket har satt sina tydliga spår i Wien, i form av en pärlrad av vackra kyrkor och storslagna barockslott. Wiens historia sträkcer sig dock ännu längre tillbaka i tiden, än till denna blomstrande period. Det var romarna, som under det första århundradet e.Kr. grundade ett legionsläger här, vid namn Vindobna. Den finns det dock inga spår av idag, men när du går runt i stadens gamla kvarter, kommer du tydligt att känna, att detta är en stad med djupa historiska rätter.

Trots att Wiens har nästan 2 miljoner invånare, är den centrala delen, Innere Stadt, med de historiska kvarteren ganska kompakt. Du kan därför utforska sevärdheterna i denna praktfulla stadsmitt innanför Ringstraße (Ringgatan) till fots. Inte överraskande har Österrikes huvudstad dock också en effektiv kollektivtrafik, om du vill korsa staden, eller utforska några av de sefärdheter som ligger utanför stadens gränser, som t.ex. Schönbrunn-palatset.

Stämningsfulla marknader och caféliv 

Reser du till Wien under december, kan du just vid Schloss Schönbrunn uppleva en av stadens ala stämningsfulla julmarknader. Också julmarknaden framför stadens vackra rådhus är värd att resa hit för. Även om kylan kanske biter lite, kan du enkelt få tiden att gå, med att utforska urvalet av konsthantverk i det trevliga bodarna, och kanske ta en tur på skridskobanan. Det finns rik möjlighet för att värma upp sig med en kopp Glühwein och andra läckerheter.

Utöver ett sant överflöd av museer, operahus och andra kulturella sevärdheter, är en av de största nöjena med en resa till Wien ofta bara att strosa runt på stadens vackra gator. Här hittar du flera shoppingmöjligheter, som inkluderar allt från exklusiva märkesbutiker på Mariahilferstrasse, till färgglada loppmarknader, samt ett spännande urval restauranger och caféer. Du kan dessutom nästan inte heller resa till Wien utan att njuta av minst en krämig kaffe och en bit kaka på ett av de glamorösa kaffehusen som staden är så berömd för.

Resor till Österrike

Läs mer om Österrike och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Österrike här

Hotell i Wien