Resor till Österrike

Österrike är ett av flera nya resmål i Europa som du snart kan resa till med Escapeaway. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev eller följ oss på sociala media och bli bland de första som får besked om när vi öppnar upp billiga resor till Österrike och andra länder som t.ex. Estland.

Charmerande alpland med något för hela familjen

Österrike är en av Europas mest populära skiddestinationer och är känt för att ha mängder av möjligheter för hela familjen. Det vackra alplandet har emellertid lika mycket att bjuda på för dig som reser hit under sommarhalvåret, med många historiska städer och charmiga byar samt inte minst en storslagen natur. Medan det på vintern är som gjort för att spänna på sig skidorna, så inbjuder Österrikes spektakulära landskap på sommaren till vandringsturer i den friska bergsluften. Oavsett om du vill gå på upptäckt under flera dagar i någon av nationalparkerna för att finna din inre ro eller bara gå en kortare tur med familjen så finns det nästan obegränsade möjligheter på en resa till Österrike.

Lika perfekt som Österrike är som resmål för friluftsmänniskor, lika mycket har det lilla landet att erbjuda dig som föredrar spännande kulturella upplevelser. Habsburgarnas förkärlek för slott och palats som man lät inreda överdådigt med konst och andra skatter innebär till exempel att du i Wien fortfarande tydligt kan förnimma den storhet och maktfulla position som Österrike har haft i Europa genom en lång tid av landets historia.

Når du inte njuter av den härliga naturen kan du till exempel känna historiens vingslag på Den spanska ridskolan där man bevarat den stolta renässanstraditionen med praktfulla uppvisningar av vältränade Lipizzanerhästar. På samma sätt har man i Österrike bevarat 1700- och 1800-talets kärlek till musiken. Nyårskonserten med Wiener Filharmonikerna är en av årets största kulturella händelser i Österrike, men musikälskare vallfärdar även hit under resten av året för att uppleva allt från klassisk musik i vackra konsertsalar till nya namn på någon av de otaliga musikfestivalerna.

Sist, men inte minst, får du på en resa till Österrike även rikliga möjligheter att skämma bort dina smaklökar. Trots landets beskedliga storlek är det österrikiska köket rikt på variation från region till region. Landets omväxlande historia har också satt sin spännande prägel på matkulturen som erbjuder mycket mer än wienerschnitzel och apfelstrudel - även om du självklart även bör smaka på dessa läckra klassiker!

Resmål Österrike

  • Wien
    2 hotell
    Wien är inte längre centrum i ett stort imperium, men du kommer fortfarande känna av historiens storhet, när du tar dig runt i Österrikes romantiska huvudstad. Wien är med alla sin sevärdheter och sitt rika kulturliv ett idealt mål för en upplevelserik ... storstadssemester i Europa. Läs mer