Resor till Ulcinj

När du står med sanden mellan tårna på stranden utanför Ulcinj, och njuter av utsikten över det azurblå Adriatiska havet, är det nog inte stadens historiska du tänker på. Men beger du dig upp till den gamla stadens smala, labyrintiska gator, kommer du snabbt att inse, att detta är en av de äldsta städerna längs den adriatiska kusten. Det är dessutom Montenegros sydligaste kuststad, som under större delen av sin tiotusenåriga historia har präglats av mötet mellan öst och väst.

Välkommen till Montenegro med Escapeaway, vi är specialister på resor till Ulcinj och andra resmål i landet, där du bor på noga utvalda hotell på din resa.

>> Läs också om resor till Becici

Ett möte mellan öst och väst

Närheten till grannlandet Albanien är också tydlig i Ulcinj, som är centrum för den albanska minoriteten i Montenegro - faktiskt utgör albanerna över 60 precent av stadens befolkning. Dessutom är Ulcinj, på grund av sina vackra badstränder, ett favoritresmål för albaner från Kosovo och hemlandet och ibland kan man därför undra om man befinner sig i Montenegro eller Albanien. Läget på gränsen mellan öst och väst kommer också till uttryck i arkitekturen, liksom du kan se både minareter och kyrkor i staden.

Ulcinj är inte större än att du kan promenera till det mesta. Var dock uppmärksam på, att på grund av läget på backarna ner mot havet, finns det många branta gator i Ulcinj. De bidrar till stadens charm, men kan också ge lite svett på pannan, om du t.ex. vill ta en tur upp till den äldsta delen av staden, bako de gamla murarna. Men turen upp till den mycket rustika stadsdelen är alla ansträngningar värda. 

Strandliv och kulinariska upplevelser

Trots de historiska sevärdheterna, är det ingen tvekan om att huvudattraktionen i Ulcinj är den inbjudande stranden vid det ljumna, klara Adriatiska havet. Precis nedanför centrum ligger stranden Mala Plaža (den lilla stranden), där det under högsäsongen nästan alltid är fullt av liv.

Föredrar du lite mer andrum, rekommenderar vi att promenera lite längre mot sydöst för att slå dig ner på en av klippstränderna. En av dessa små stränder nära staden, Ladies Beach, är - precis som namnet anger - reseverad för kvinnor. Sist, men inte minst, hittar du cirka 3 kilometer söder om Ulcinj Velika Plaža (den långa stranden). Denna 12 kilometer långa strand är Montenegros längsta och ett perfekt utflyktsmål om det är en avslappnande dag du är på jakt efter.

Om du vill köpa en dricka, glass eller snack under dagen, finns det flera caféer och barer längs den trevliga strandpromenaden . och du kan också lätt få tag på en god kebab eller hamburgare. På kvällen har du ett rikt urval restauranger i Ulcinj, där du kan fördjupa dig i det lokala kökets mest traditionella rätter - tydligt inspirerade av de omkringliggande länderna.

Så bokar du en resa till Ulcinj med Escapeaway

Använd dig av sökmotorn för att söka bland våra handplockade hotell i Ulcinj och i resten av Montenegro. Kombinera dem med en flygbiljett med reguljärflyg från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn, komplettera eventuellt med en hyrbil så sätter vi samman allt till en paketresa som är säkrad av Resegaranti. Så fungerar en semester med Escapeaway.

>> Hitta även billiga resor till Kroatien här
>> Läs om resor till Italien här

Resor till Montenegro

Läs mer om Montenegro och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Montenegro här

Hotell i Ulcinj