Rejser til Radovici

Radovici är en stilla liten landsort på halvön Lustica, som skiljer Kotobukten från det Adriatiska havet i sydvästra Montenegro. Det är endast ett par kilometer från Radovici till havet på båda sidor, där du också hittar flera vackra stränder - Plavi Horizonti Plaža är en favorit bland familjer. Här kan du slå dig ner på den finkorniga sanden vid det kristallklara havet som är både lågt och barnvänligt. En bit västerut hittar du ytterligare en vacker strand, Oblantno, där det också finns en populär strandrestaurang.

Själva Radovici inte är större än att du kan promenera genom byn på 10 minuter. Den ligger omgiven av låg skog på alla sidor, men från de högsta punkterna i byn - kanske från din altan - kan du se till både Kotorbukten och Adriatiska havet. De senare åren har alltfler resenärer fått upp ögonen för byns bra läge och man har därför byggt fler hotell. Radovici har dock endast cirka 600 fasta invånare och den ursprungliga, lugna atmosfären är därför intakt.

Det finns en handfull restauranger i Radovici samt ett par matbutiker där du kan hitta det mesta du kan tänkas behöva på semestern. Vill du ha lite mer att välja mellan, finns det också gott om restauranger och butiker i grannbyarna. Inte minst nere vid kusten där du kan njuta av en romantisk måltid med utsikt över der azurblå havet.

Även om de närmsta stränderna och grannständerna ligger endast ett par kilometer bort och i princip kan nås till fots, rekommenderas en hyrbil till semestern. Då får du störst möjliga frihet för att utforska både stränder och sevärdheter på resan till Radovici. Det finns några bussar som avgår, men tidtabellen är inte alltid tillräcklig.

Spännande sightseeing inom kort avstånd

Om du önskar, kan du naturligtvis nöja dig med att njuta av en avslappnande badsemester och inte ta dig längre från byn än till de närliggande stränderna. Men det finns också flera möjligheter att krydda resan med spännande utflykter när du reser till Radovici. Det är exempelvis endast 13 kilometer till den venetianska fästningsstaden Kotor som är en av Montenegros mest berömda attraktion som dessutom finns med på UNESCOs världsarvslista. Det tar inte heller lång tid att köra söderöver till den charmiga och lite större kuststaden Budva som är ytterligare ett av landets mer kända resmål med vackra stränder och ett livligt nattliv.

Resor till Montenegro

Läs mer om Montenegro och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Montenegro här

Hotell i Radovici