Resor till Lustica Bay

Välkommen till Montenegro med Escapeaway, vi är specialister på resor till Lustica Bay och andra destinationer i landet där du bor på noga utvalda hotell under din resa.

Fram till 2008 var Lustica Bay enbart en vacker men öde stransträcka av Montenegros Adriatiska havskust. Ett lokalt företag såg dock potential i att utveckla detta tidigare militära övningsområde till en modern semesterort som inte skulle bestå av fula betonghotell som tornar upp sig i strandkanten utan snarare en inbjudande semesterby med äkta lantlig stämning och byggd med respekt för de natursköna omgivningarna. Detta har man lyckats med på alla sätt och vis och vid ett första ögonkast kan man inte tro att detta är en stad som uppstått på senare år.

>> Läs också om resor till Budva här

Byggt enligt alla konstens regler

Vid skapandet av denna nya semesterort vid Montenegros vackra kust har man haft fokus på arkitektur av hög, modern standar och som samtidigt tydligt avspeglar regionens traditionella kuststäder. Semesterbostäderna och hotellen är därför byggda så att de följer formen av kullarna i det vackra gröna landskapet, vilket som en bonus ger massor av terrasser med en fantastisk utsikt över den lilla bukten vid det azurblå Adriatiskahavet. Utöver alla semesterlägenheterna och hotellen erbjuder Lustica Bay även en lång, inbjudande strandpromenad och en fantastisk marina som stod färdig 2018 och som redan tagits i besittning av nöjesseglarna. Uppe bakom staden håller man på att bygga en 18-håls golfbana vars drivingrange redan har öppnat. På samma sätt har man även planerat ett SPA-center och olika idrottsanläggningar i området.

Det finns ett bra urval av butiker och restauranger i Lustica Bay med omnejd. Är du sötsugen eller behöver du bara någon liten förfriskning så bör du ta vägen förbi stadens bageri, Davidovic. Här hittar du läckra montenegrinska specialiteter bakade enligt det familjeägda bageriets gamla recept. Nya restauranger och caféer kommer öppna de närmsta åren i takt med att staden färdigutvecklas. Projektledarna har en klar vision om att Lustica Bay inte bara ska vara en semesterort utan ett levande samhälle året runt.

Utflyktsmöjligheter och aktiviteter

Utöver det avkopplande livet vid Trašte-buktens klippor och sandstränder har du i Lustica Bay även en bra utgångspunkt för att fördjupa dig i regionens sevärdheter och kulturliv. Det är till exempel mindre än en halvtimmes körning till det lite mer exklusiva Porto Montenegro, där restauranger, modebutiker och stora lustyachter ligger sida vid sida. Vill du uppleva det mer ursprungliga Montenegro så ligger den charmerande medeltidsstaden Kotor på ungefär samma avstånd. Staden står upptagen på UNESCO: s världsarvslista. Slutligen kan nämnas att Dubrovnik i Kroatien är ett perfekt resmål för en dagsutflykt från Lustica Bay.

På en resa till Lustica Bay får du även rikliga möjligheter till att utforska de gröna bergen, olivlundarna, vattenfall, floder, kusten samt historiska byggnader på vandrings- eller cykelturer. Framför allt sensommaren eller den tidiga hösten med sina något lägre temperaturer är som gjort för en aktiv semester här. Mitt på sommaren lockar naturligtvis det varma Adriatiska havet, där du och familjen utöver att bada och snorkla kan mäta era krafter med olika vattensporter. Buktens lugna vatten är till exempel perfekt för att prova på Stand up paddle.

Så bokar du en resa till Lustica Bay med Escapeaway

Med Escapeaway kan du resa till Lustica Bay från bland annat flygplatserna i Stockholm, Göteborg, Malmö och Köpenhamn, antingen direkt eller med mellanlandning på vägen. Vi ger dig flygbiljetter med reguljärflyg till nätets bästa priser, paketerar dem med våra utvalda hotell i Lustica Bay, och ger dig möjlighet att komplettera med en hyrbil - allt blir till en paketresa som är säkrad av resegaranti.

>> Läs också om resor till Petrovac med Escapeaway
>> Boka en vistelse på ett lyxhotell i Kroatien

Resor till Montenegro

Läs mer om Montenegro och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Montenegro här

Hotell i Lustica Bay