Resor till Igalo

I den yttre delen av Kotorbukten ligger den lilla staden Igalo. Staden breder ut sig upp längs sluttningen av en kulle men det är nere längs vattnet som det sjuder av liv på sommaren. Här finns det barnvänliga, långgrunda sandstränder och pirar med badstegar. I  Igalo är det perfekt att njuta av det soliga klimatet eller att gå en tur för att hitta nästa uteservering där du kan avnjuta en läcker måltid eller något svalt att dricka med utsikt mot den vackra bukten.

Igalo har under årtionden varit känt för sina hälsocenter där man erbjuder behandlingar med den speciella leran man tar upp från havsbottnen och som sägs ha helande egenskaper. Kanske just detta i kombination med de vackra omgivningarna var anledningen till att den tidigare jugoslaviske presidenten Tito höll till här på somrarna. Hans lyxiga semestervilla som står precis så som han lämnade den 1979 är idag öppen för allmänheten på guidade turer. Oavsett om man tror på den helande kraften i leran eller ej så är Igalo perfekt om avkoppling står högt på önskelistan för semestern.

Det finns i princip ingen synlig gräns mellan Igalo och Herceg Novi som ligger åt öster. De två städerna är sammanbundna av en bred kustpromenad som fortsätter ända bort till en liten by som heter Meljine. När du bor i Igalo kan du därför även njuta av grannstadens restaurang- och affärsliv. Här hittar du dessutom fina stränder om du vill ha lite omväxling i badandet. Även om de flesta som reser till Igalo lockas av livet vid havet kan det ändå rekommenderas att bege sig ut på lite sightseeing. Framför allt i den gamla delen av grannstaden döljer sig flera vackra kyrkor och utsiktspunkter där du har en vacker vy ner över de röda tegeltaken och mot det azurblåa havet.

Utforska Kotorbukten

Igalo ligger i den västligaste delen av Kotorbukten nära gränsen till Kroatien. Skulle du ha lust har du därför goda möjligheter till upplevelserika utflykter i grannlandet. Bukten har inte enbart en del av de vackraste landskapen i Montenegro utan även åtskilliga större attraktioner. Till dessa attraktioner hör inte minst medeltidsstäderna Kotor och Perast som du kan nå genom att följa kustvägen längs bukten. Du kan dessutom ta en genväg med färja strax efter att du har passerat Bijela - eventuellt bara för att ta en annan väg tillbaka.

Det är bara omkring 55 kilometer till Dubrovnik i Kroatien som därför också är ett upplagt mål för en dagsutflykt när du reser till Igalo. I Dubrovnik kan du lätt tillbringa en hel dag med sightseeing.

Resor till Montenegro

Läs mer om Montenegro och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Montenegro här

Hotell i Igalo