Resor till Budva

Budva, som ligger i närheten av de två andra populära semesterorterna, Becici och Rafailovici i den södra delen av Montenegro, är mer känd som "Montenegros Miami" på grund av sina 200 dagar sol om året, och den två kilometer långa stranden vid Adriatiska havet.

Staden, som har en 2500 år lång historia, är en av de äldsta bosättningarna på Adriatiska havskusten, och bjuder idag på Montenegros mest populära kustområde, kallat Budva-rivieran. Idag är detta ett av de mest populära resmålen i Montenegro.

Välkommen till Montenegro med Escapeaway - vi är specialister på resor till Budva och andra resmål i landet, där du bor på noga utvalda hotell på din resa.

>> Läs även om resor till Petrovac

Stämningsfull stadskärna

Men även om det är de långa stränderna i området som har gjort staden populär bland europeiska resenärer, har Budva mycket mer att erbjuda än perfekta förutsättningar för en sol- och badsemester. Staden har ett rikt kulturarv, som bland annat inkluderar en välbervarad stadskärna omringad av en medeltida mur, Stari Grad. Här finns bland annat ett citadell, en stadsport, Johanneskyrkan och andra gamla, vackra kyrkor som är en dröm att besöka för dig som är kulturellt intresserad.

Kan du slita dig loss från de inbjudande stränderna, är Budva dessutom en bra utgångspunkt för utflykter till en pärlrad av regionens mest intressanta städer och sevärdheter. Den charmiga medelitda staden Kotor ligger t.ex. endast en halvtimmes bilfärd mot norr, liksom Dubrovnik i Kroatien 90 kilometer upp längs kusten är ett perfekt mål för en dagsutflykt. Båda platser finns med på UNESCOs världsarvslista.

En livlig stad

Med detta sagt, reser man inte till Budva-rivieran för att uppleva det autentiska, orörda Montenegro. I Budva är turismen väldigt utvecklad, och under högsäsongen är det liv och rörelse i staden från morgon till kväll. På dina promenader runt i den gamla stadsdelens kärna, kan du utöver historiska sevärdheter också utforska en värld av butiker, caféer, barer och restauranger. I den mer moderna och knappt så vackra delen av staden, finns utöver hotell också flera restauranger och shoppingcenter.

Allt ligger inom promenadavstånd och den stämningsfulla strandpromenaden bjuder in till promenader i solnedgången. På kvällen är det hög stämning med musik och festglada gäster på barer och klubbar - framförallt mitt på sommaren. Under högsäsongen är det som regel också vanligt att du kan delta i konserter, teaterföreställnignar och andra spännande kulturella arrangemang i Budva.

Budva bjuder dessutom på en värd av underhållningserbjudanden för den aktive resenären, däribland många vattensportsaktiviteter som du kan utöva längs kusten, såsom kajak, parasailing och båtturer. Efter en lång dag på stranden kan du också slå dig ner på en av många restuaranger där du kan prova de lokala specialiteterna som är tydligt inspirerade av både det kroatiska och italienska köket. Därpå har du här rik möjlighet att avsluta kvällen på en av barerna, som bjuder på livligt nattliv - om du är sugen på fest och dans!

Så bokar du en resa till Budva med Escapeaway

Välj om du vill resa till Budva från flygplatsen i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn - så hittar vi de bästa priserna på flygbiljetter åt dig. Välj därefter det hotell i Budva som passar dig så sätter vi ihop en paketresa åt dig som är säkrad av Resegaranti och till ett pris som du inte hittar bättre någon annan stans. Lägg till hyrbil i paketet för optimal frihet och flexibilitet på resmålet.

>> Läs även om resor till Ulcinj
>> Hitta även billiga resor till Kroatien här

Resor till Montenegro

Läs mer om Montenegro och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Montenegro här

Hotell i Budva

Populära hotell i Budva

Montenegro, Budva
9,5
Fantastiskt
589 omdömen
  • Närmaste flygplats: 20 km
  • Närmaste strand: ca. 350 m
  • Internet/Wi-Fi
Montenegro, Budva
9,3
Fantastiskt
805 omdömen
  • Närmaste flygplats: 20 km
  • Närmaste strand: ca. 50 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Montenegro, Budva
8,6
Mycket bra
111 omdömen
  • Närmaste flygplats: 20 km
  • Närmaste strand: ca. 400 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)