Resor till Bijela

Bijela ligger inne i Kotorbukten som är ett av de vackraste landskapen du kan uppleva på en resa till Montenegro. Bakom staden reser sig gröna berg och nere längs vattnet löper en lång smal strand av småsten från vilken du kan bada i buktens klara vatten eller enbart njuta av utsikten över mot bergen på motsatta sidan av bukten. Bijela som har omkring 3 700 invånare är inte enbart en semesterort därför kommer du inte kunna undgå att se stadens skeppsvarv som är det största i den södra delen av Adriatiska havet.

Varvet med sina ofta ganska stora fartyg som ligger mitt i staden ändrar inte på det faktum att Bijela har ett otroligt naturskönt läge. Därtill kommer att eftersom denna kuststad ligger centralt inne i bukten så får du här en perfekt utgångspunkt för att utforska de många charmiga medeltidsstäderna och idylliska stränder runt omkring längs kusten.

Utforska världsarv och idylliska badvikar

Det går bussar längs kusten och några få kilometer norr om Bijela kan du ta en genväg över till motsatta sidan av bukten med en färja. Det är en kort båttur men den ger dig ändå tid att njuta av utsikten. Genvägen över det smala sundet i bukten ger dig en upplagd möjlighet att göra en rundtur till Kotor. Denna venetianska fästningsstad som står upptagen på UNESCO: s världsarvslista är med all rätt en av landets mest kända sevärdheter. Inne bakom den långa stadsmuren råder en härlig Medeltida stämning på de trånga gatorna och de mysiga små torgen. När du åker tillbaka till Bijela längs kusten bör du även stanna till vid staden Perast som även den är otroligt idyllisk och rik på historia.

Restauranger och shopping

Reser du till Bijela så har du med andra ord en bra bas att utforska Kotorbukten ifrån. När du är på sightseeing eller besöker en av alla de härliga stränderna längs bukten så kan du samtidigt passa på att utforska det lokala kökets härligheter. Hemma i Bijela finns det också en handfull restauranger och barer samt ett par supermarkets som kan täcka de flesta av dina behov under semestern. Vill du ha ett större urval att välja av kan du eventuellt köra till Herceg Novi omkring 12 kilometer västerut. I denna större kuststad som lokalt även är känd som Lilla Dubrovnik hittar du ett mer varierat restaurang- och affärsliv.

Resor till Montenegro

Läs mer om Montenegro och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Montenegro här

Hotell i Bijela