Hideaways och boutique-hotell i Mauritius

Hideaways är det vi erbjuder dig som är lite mer kräsen och som tycker om att man har tänkt på alla detaljer utan att det för den skull behöver vara lyx. Ett Hideaways-hotell i Mauritius lever upp till en rad stränga krav från vår sida, som till exempel ett begränsat antal rum, särskilt bra läge och framför allt massor av charm och atmosfär. Boka ett Hideaway eller ett boutique-hotell i Mauritius när semestern ska ha lite extra krydda.

Cirka 900 kilometer öster om Madagaskar, ligger ö-paradiset Mauritius, omgivet av mer än 150 km vita sandstränder, bländande blått hav och världens tredje största korallrev. Har har du goda möjligheter för att sänka pulsen, medan du njuter av de vackra utsikterna och lyssnar till det rogivande skvalpandet från havets vågor som stilla slår in mot stranden. 

När du reser till Mauritius, är du garanterad några av de bästa stränderna i den Indiska Oceanen, så de ofta ligger i lä från det mer barska havet - detta ger mindre vågor och därmed fantastiska möjligheter för att simma, snorkla och inte minst dyka. En resa till Mauritius bjuder dessutom på några av världens mest lyxiga resorts och hotell, med fantastiska faciliteter, Michelin-restauranger och njutning i läckra SPA. Mauritius är därmed ett perfekt resmål för en romantisk semester för två.

Om du gärna vill se dig om och uppleva lite mer än bara stränder på din resa til Mauritius, så finns det massor att utforska, och skönheten fortsätter in i öns inre, med vulkaner, frodiga regnskogar, glittrande sjöar och vackra gröna plantager fyllda med sockerrör i ockerröd jord. Mauritius har genom tiderna ockuperats våde av holländare, fransmän och britter, och öns historia har bidragit till att det idag är ett multikulturellt samhälle, där de flesta invånare talar flera språk, och där du arkitektoniskt kan hitta allt från gamla barockbyggnader från kolonialtiden till hinduiska och buddhistiska tempel.

Besök den sovande vulkanen Trou aux Cerfs, utforska ruinerna i Balaclava eller mätta ditt sötsug på L'Aventure du Sucre, där du kan lära dig allt om Mauritius historia som en av världens största sockerproducent. För de aktiva finns massor av vattensportaktiviteter på Ile aux Cerfs, eller så kan du bege dig ut på en tur med mountainbike i den dramatiska nationalparken Black River Gorges. Möjligheterna är många, vilket gör Mauritius till ett allsidigt resmål, oavsett om du önskar en aktiv semester, en lugn och skön semester - eller en blandning av de båda.

>> Läs också om resor till Maldiverna
>> Läs också om resor till SeychellernaVad är ett Hideaway?

Är du en livsnjutare? Är en säng inte bara något som är praktiskt att sova i när du är på semester? Då kan ett hideaway i Mauritius vara något för dig. Precis som resten av utbudet du hittar hos Escapeaway, så är samtliga hotell, villor och semesterlägenheter noga utvalda – ett hideaway är bara särskilt och extra omsorgsfullt handplockat.  

Utöver att ett hideaway ofta är ett charmerande och mindre hotell som är mycket uppskattat av sina (stam)gäster, så skiljer det sig dessutom från andra bra ställen genom att det har sin egen personlighet. Till exempel kan det vara familjeägt eller vara särklassigt beläget – det kan också vara något helt annat – till exempel ett boutique hotell. Inte ett hideaways är det andra likt, men de har det gemensamt, att de har något unikt att erbjuda.

Boka ett Hideaway-hotell separat eller boka en paketresa som inkluderar flyg till attraktiva priser online här på sidan, då får du samtidigt trygghet i form av resegarantin och paketreselagen. Varmt välkommen!

Hideaways i Mauritius

Reseguide Mauritius

Med alla sina laguner, omgivna av det klaraste vattnet från den Indiska Oceanen, och de vita sandstränderna omringade av palmer, är det inte så märkligt att paradis-ön Mauritius är ett populärt resmål för bröllopsresenärer. En semester på Mauritius bjuder på massor av lyx och njutning i en tillbakalutad och avslappnande atmosfär  med rik möjlighet för att lapa sol hela dagen i en liggstol, kanske vid ett korallrev med en god bok i handen. När magen kurrar, kan du se fram emot att njuta av läcker mat med inspiration från det kinesiska, franska, indiska och kreolska köket. Men ön bjuder också på spännande kulturella och historiska inslag i form av sevärdheter, enastående naturupplevelser och marknader där doftsinnet får njuta av stora upplevelser från de lokala kryddorna.

Upplevelser och sevärdheter på Mauritius

För att få en autentisk smak av det lokala livet och atmosfären på Mauritius, ska du åka till öns huvudstad, Port Louis. Här kan du gå på upptäcktsfärd på stadens stora marknad, Central Market, där de lokala invånarna köper sina exotiska frukter, grönsaker och kryddor - besök gärna marknaden på morgonen då här är något färre folk. Besök också Fort Adelaide som byggdes av britterna på 1800-talet och ligger på toppen av en backe varifrån du kan njuta av en fantastisk utsikt över staden och hamnen. Det är också värt att besöka det indiska templet Tamil Temple, samt resterna av den gamla immigrationsdepån Aapravasi Ghat, som idag finns med på UNESCOs världsarvslista, och som har haft stor betydelse för öns historiska och kulturella identitet. Staden bjuder också på flera spännande museer, som t.ex. Blue Penny Museum, där du kan dyka ner i Mauritius historia och konst, och där du kan njuta av en läcker måltid på några av alla de restauranger som ligger vid La Caudan Waterfront, där du också har goda shoppingmöjligheter.

Cirka 12 kilometer nordöst om Port Louis, hittar du den populära turistattraktionen Sir Seewoosagur Ramgoolam Botanical Garden, som också kallas Pamplemousses Botanical Garden. Det är den äldsta botaniska trädgården på den södra delen av jordklotet, och här kan du uppleva många av öns vilda växter och blommor, samt ett rikt fågelliv. Huvudattraktionen är dock dammen som är full med stora näckrosor av arten Victoria Amazonica, som är bland de största i världen och kan väga upp mot 40 kilo! Näckrosorna är vackrast på sommaren, framförallt i januari då de stora blommorna skiftar i färg - de är vita när de är öppna och röda när de är stängda. 

OM du gärna vill uppleva mer av den vilda och vackra naturen på Mauritius, ska du åka till den sydvästra delen av ön, där du hittar Black River Gorges National Park. Med runt 60 kilometer vandringsleder, finns det gott om möjligheter att uppleva naturen och det vilda djurlivet nära inpå. Här har du möjlighet att skåda flera utrotningshotade fågelarter, som t.ex. Mauritiusfalken, och parken rymmer också större delen av öns återstående regnskog. Inte långt från parken, kan du dessutom uppleva det spektakulära vattenfallet vid Chamarel, som har ett fall på hela 95 meter.

Mat och dryck

Precis som befolkningen på Mauritius, är maten en sann smältdegel av olika kulturella bakgrunder. Den lokala maten centrerar dig mycket runt nyfångad fisk och skaldjur, och med öns stora utbud av fantastiska restauranger, inspirerade av den europeiska och framförallt franska matkulturen, kommer du också hitta rätter som kombinerar det tropiska med det mer internationella köket - och det är absolut värt att kasta sig loss bland nya rätter för kvaliteten på maten är hög!

Om du önskar äta det lokalinvånarna äter, så finna här också ett stort urval av street food över hela ön, med inspiration från det indiska, asiatiska och fransk-kreolska köket. Prova t.ex. dahl puri, som är en populär fastfood-rätt på Mauritius, och som består av ett läckert bröd som fulls med ett urval av currygrytor och chutneys. Perfekt att inta på gatan medan du beskådar världen passera förbi.

Vädret

Då Mauritius ligger på det södra halvklotet, är årstiderna tvärtemot våra, och den varmaste säsongen är därför mellan tidig december till början av april, då den genomsnittliga temperaturen ligger på runt 29 grader. Skillnaderna i temperatur är dock inte så stora över året, så du kan resa till Mauritius året runt, och fortfarande njuta gott av ljumna temperaturer och massor av solsken. Den varmaste tidpunkten är som regel början av februari, då dagstemperaturen kan ta sig upp och över 30 grader, och sällan under 23 grader. Det är dock också på sommaren, som det faller mest regn, med de uppfriskande byarna kommer inte ödelägga din semester, för de varar oftast inte så länge. Kvällarna kan vara kalla, så det är en bra idé at ta med en tjockare tröja.

Den kallaste årstiden är från mitten av juni till slutet av september, då den genomsnittliga dagstemperaturen ligger på runt 22 grader, men sällan går under 17 grader. Dessutom är vattnet ofta också varmt på vintern, runt 20-22 grader, vilket passar de flesta nordbor.

Om du reser till Mauritius på våren eller hösten, är vädret fortfarande härligt varm, men det är också  mindre livligt på ön, och priserna är oftast lägre. Genomsnittstemperaturen ligger på runt 25 grader i oktober och runt 26 grader i april. Det ska dock observeras att orkansäsongen sträcker sig från november till april, även om orkaner är sällsynt på Mauritius.

Även om Mauritius är en liten ö, kan du uppleva skillander i vädret lokalt på ön. Den norra och västra delen skyddas av berg, och är därför oftast varmare än den östra och södra delen. Dessutom är temperaturen längs kusten ofta 3-4 grader varmare än de centrala delarna på ön.

Transport till/från flygplatsen på Mauritius

Flygplatsen på Mauritius heter Sir Seewoosagur Ramgoolam International Airport och ligger på den södra delen av ön, vid Mahébourg.

Det finns tre offentliga bussrutter från flygplatsen, vilka alla kör mellan Mahébourg via flygplatsen till Port Louis, Curepipe och Riviére des Gallets, och de avgår alla flera gånger i timmen från flygplatsens parkeringsplats. De offentliga bussarna är billiga, men också rätt långsamma och du ska också vara uppmärksam på när de sista bussarna kör, då det också är långt tidigare än de sista flygen anländer.

Alternativt kan du boka en flygplatstransfer hemifrån. Det är oftast billigare än en taxi, och du slipper dessutom pruta på priset med taxichaufförerna, som särskilt på kvällen när bussarna inte längre går kräver orimliga priser från turisterna. När du bokar din resa via Escapeaway, kan du boka din flygplatstransfer som en del av din paketresa.

Om du på din resa till Mauritius gärna vill uppleva ön på egen hand, kan det varmt rekommenderas att hyra en bil som ger större flexibilitet på semestern. Var dock beredd på att man på Mauritius har vänstertrafik. När du bokar din resa med Escapeaway kan du lägga till en hyrbil i ditt samlade paket, så står hyrbilen redo och väntar på dig vid ankomst.

Så bokar du en billig resa till Mauritius med Escapeaway

Med Escapeaway kan du få en problemfri och säker resa ill Mauritius med möjlighet för avresa från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn. Vår smarta sökmotor söker över hela nätet efter de bästa priserna på flygbiljetter med reguljärflyg och kombinerar dem med utvalda hotell på Mauritius. Det hela samlas i ett paket med resegaranti, så du får det bästa av två världar. Lägg till en hyrbil i paketet, om du vill ha den bästa starten på din resa när du kommer fram. Trevlig resa!

Resor till Mauritius

Läs mer om Mauritius och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Mauritius här