Resor till Agadir

Agadir är en modern badort vid foten av Atlasbergen i sydvästra Marocko. Agadirs historia sträcker sig i och för sig långt tillbaka i tiden, men efter ett stort, ödeläggande jordskalv 1960 blev staden helt återuppbyggd efter ny standard. Idag är Agadir inte enbart en av de största städerna i Marocko utan är även landets mest populära badort. 

Kilometerlång sandstrand och Marockos största marknad

Det milda, solsäkra klimatet året runt, och inte minst den nästan sex kilometer långa, fina sandstranden gör Agadir till ett idealiskt resmål om du behöver ladda dina batterier och fylla på depåerna med D-vitaminer. Den långa breda sandstranden och den bakomliggande strandpromenaden utgör den naturliga samlingspunkten under dagen. Här hittar du allt det du har behov av i form av strandbarer och restauranger för en avkopplande semester.

Går du längs stranden norr över så kommer du till stadens marina där det också finns gott om matställen, barer och märkesvarubutiker. Fortsätter du förbi marinan kommer du till den riktiga fiskehamnen. Här vittnar de många traditionella fiskebåtarna, som ligger i långa rader längs piren, om att turismen inte är stadens enda inkomstkälla.

Även om det i första hand är strandlivet som man reser till Agadir för att njuta så finns det även rikliga möjligheter att uppleva mycket annat. Du behöver till exempel inte förflytta dig särskilt långt bort från stranden för att i staden få uppleva ett mer äkta marockanskt vardagsliv. I Souk El Had (marknaden) kan du tillbringa lång tid med att utforska det enorma utbudet av bodar med allt från frukt och grönt till lädervaror och keramik. Var beredd på att redan vid ingången till marknaden bli erbjuden en guide för att visa dig runt på marknaden. Dessa guider har som regel förhandsavtal med särskilda bodar. Vill du hellre själv gå på upptäcktsfärd kan du med fördel använda dig av en av de mindre ingångarna till marknadsområdet. 

Utflykter

Vill du inte bara slappa i den mjuka sanden på stranden under hela semestern så finns det på en resa till Agadir även rikliga möjligheter att göra upplevelserika utflykter. Trevliga små byar i Atlasbergen och marknadsstaden Taroudant ligger alla inom rimligt avstånd för en dagsutflykt från Agadir. Med en enda övernattning har du även en perfekt möjlighet till att ta tillfället i akt och uppleva det färgglada Marrakech.

Behöver du lite omväxling från strandlivet så har du på en resa till Agadir även möjlighet att gå en runda på någon av stadens tre golfbanor. Det finns även åtskilliga surfskolor i området om du vill lära dig att tämja Atlantens vågor.

Resor till Marocko

Läs mer om Marocko och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Marocko här

Hotell i Agadir