Weekendresor till Malta

Malta är en av svenskarnas favoritdestinationer för en resa, framförallt när det handlar om en långweekend eftersom denna härliga ö i Medelhavet ligger endast en kort flygtur bort från Sverige. Det är på denna grund möjligt att snabbt komma ner till en ö som erbjuder betagande natur, medelhavsklimat, gyllende stränder, blå laguner och charmiga städer - för att bara nämna några av alla de sevärdheter du kan ta del av på Malta.

Om du är på jakt efter en weekendresa, som både bjuder in till avslappning vid stranden och kulturella uppleveler, är Malta också en perfekt resedestination. Den sydeuropeiska ö-staten ger nämligen möjlighet för många olika upplevelser så att alla kan få sina drömmar uppfyllda på en weekendresa. Ta därför med dig din bättre hälft eller din bästa vän, och se fram emot en långweekend med oändliga upplevelser på svenskarnas favorit-ö i Medelhavsö där solen alltid skiner.

Hyr en bil och ta dig runt på Malta snabbt och lätt

När du besöker Malta, är det perfekt att ta dig runt i en hyrbil. På grund av öns relativt lilla storlek, kan du nämligen se hela ön på en långhelg med hyrbil. Med en egen bil, har du dessutom möjlighet att uppleva de mer dolda platserna på ön, som ger dig massor av minnen att ta med hem från semestern. Åk till exempel till huvudstaden Valletta, som är en spännande stad från 1500-talet. Här får du dessuom inte missa en tur till St. John's Cathedral som bjuder på arkitektur i världsklass. Efter besöket i Valletta, kan ni fortsätta turen till fiskebyn Marsaxlokk, som ligger på den sydöstra delen av ön. Här är det perfekt att starta dagen med en promenad för att utforska Maltas största fiskeby, varpå ni kan njuta av en välförtjänt pause med en maltesisk måltid på en av alla trevliga restauranger.

Tycker du dessutom om att snorkla, kan du också utforska Malta under havets yta. Här kommer en spännande värld öppna sig för dig, där du kan uppleva olika djur- och växtarter som du inte tidigare har sett. Efter en tur ute på havet, kan resten av dagen med fördel avnjutas på en badhandduk på en av alla de sandstränder som ön bjuder på.

Få minnen för livet på en weekendresa till Malta

Låter en weekendresa till Malta som något för dig? Använd dig av vår sökmotor där du har möjlighet för att sätta ihop en oförglömlig tur till Malta med både flyg och hotell. Du bestämmer själv, om du vill flyga från Stockholm, Köpenhamn, Malmö eller Köpenhamn, beroende på vad som är mest praktiskt för dig. Därutöver hittar du i vår sökmotor en rad hotell som matchar dina önskemål till en weekendresa, och du kan därför välja fritt på alla plan, när du ska sätta ihop din tur. En weekendresa är en relativt kort resa, och därför ska en sådan resa - i våra ögon - vara full av avslappning och goda upplevelser från början till slut. Av denna anledning har vi i vår sökmotor tagit bort alla svårigheter, och du kan enkelt och snabbt hitta den optimala resan för dig.

>> Läs också om hur du hittar billiga paketresor till Malta här
>> Så här bokar du de bästa lyxresorna till Malta

>> Läs mer om weekendresor