Semester på Malta

Se fram emot vackra bukter och upplevelser på Malta, som är en juvel i Medelhavet. Det härliga klimatet bjuder in till långa dagar på stranden, och vid Comino ligger den Blå Lagunen. Malta har också många festivaler och ett bra nattliv. Escapeaway är specialister på att leverera en unik semester till Malta, där du bor på noga utvalda hotell med höga omdömen på din semeter. Vi erbjuder flexibel semesterlängd och prisgaranti på alla paketresor, med flyg och boende. Boka din semester online, och välj eventuellt transport till och från flygplatsen - enkelt, billigt och säkert.

Malta erbjuder dig ett spännande urval av möjligheter, och är en perfekt semesterdestination, oavsett om du vill slappna av, uppleva ön, eller vara aktiv. På Malta hittar du förhistoriska tempel, fossila klippformationer, dolda bukter, spännande dykning och en historia med en anmälrningsvärd intensitet. Maltas dramatiska landskap utgörs bland annat av steniga kuststräckor, som sluttar i klippstensklippor, skyddade bukter och kristallklart vatten och guldfärgade sandstränder. Maltas centrala läge i Medelhavet, gör den till en magnet för lustyachter, som lägger till vid alla marinor på väg mellan destinationer i det populära ö-havet.

Malta är faktiskt starkt romerskt-katolskt, men är också som sina "kusiner" Cypern och Sicilien, hemstad för en förtrollande blandning av kulturer som är uppbyggda genom generationers inflytande av både vänliga och väldigt fientrliga invasioner. Traditionellt matesisk mat blandar både den klassiska sicilianska och mellanöstra smaken, men man använder lokala ingredienser som kanin och honung i många rätter.

När du är på semester på Malta med Escapeaway, får du möjlighet att uppleva denna konstratsika ö-stat nära inpå. Terrängen är backig, men här finns inga superhöga berg, och vädret är stabilt varmt och skönt - styrt av det djupblå Medelhavet som blir väldigt djup bar aen kort bit utanför kusten.

Malta njuter av ett härligt medelhavsklimat, med massor av solsken på sommaren och milda, solrika vintrar. Malta ligger endast 300 kilometer från Libyens kust och temperaturer når upp mot 30 grader på sommaren på grund av den varma Siocco-vinden som blåser in över ön från Nordafrikas kust. På vintern faller temperaturen sällan under 15 grader. Det regnar inte så mycket på Malta, men när det faller nederbörd är det oftast i perioden mellan november till februari. Den bästa tidpunkten att besöka Malta, är mellan februari och juni, då temperaturerna är mest behagliga och det är få turister. September och oktober är också bra månader för besök.

Maltas geografiska läge har alltid gjort ö-gruppen mycket eftertraktad för erövrare - hela vägen fram till vår tid. Här är därför fullt med majestätiska över- och underjordiska försvarsverk, från klassiska stadsmurar till toppsäkrade borgområden, som är spännande att utforska. 

Det är otroligt lätt att njuta av Malta. Det är båtturer, vackra städer, vackert hav, vänliga människor och otroliga utsikter, och du kan uppleva både simning i glittrande vågor, förhistoriska borgar och livliga hamnområden inom ganska kort avstånd. Kombinera sightseeing och stränder på Malta, med ett avslappnande besök på lillasyster-ön Gozo med sina backar, små landsorter och vackra kuster, och du har den perfeka semestern på Malta. 

Stilfulla St. Julian och grannresorten Sliema är andra fantastiska val om du vill ha en oförglömlig semester under solen. Här hittar du en glamorös marina, ett fantastiskt nattliv och den utsökta maltesiska huvudstaden Valletta precis utanför dörren. Med detta fantastiska urval av hotell och resorter på Malta, finns det ingen anledning att vänta på att resa iväg - och priserna på flyg till Valletta flygplats är ganska rimliga. En semester på Malta är en upplevelse som du inte kommer att glömma, och riktigt många semestergäster återvänder år efter år till ön.

Mystik, historia och charm

Från den mystiska, lilla ön Gozo, till den betagande huvudstaden Valletta, är detta pyttelilla, självständiga land en plats som är full av historia. Dess nästan magiska kustlinje bjuder på bukter med gyllene sand, vilda blommor som växer i vidsträckta ängar, och små, färgglada båtar, som vaggar på vattnet utanför de små charmiga hamnstäderna. Den lokala mten är framförallt läcker och hämtar inspiration från landets händelserika historia. Du kommer att kunna smaka på inflytande från båe Sicilien, Medelhavsområdet i brett förstånd och från England. Det inns fler mycket populära resorter på Malta, en av dem är Mellieha Bay, där vattnet är lågt en lång bit utanför kusten, vilket gör platsen till en perfekt destination för en semester med familjen. En annan vacker bukt, där du kan njuta av din semester på Malta, är St. Paul's Bay, som egentligen består av tre resort-städer: St. Paul's Bay, samt de mer livliga städerna Bugibba och Qawra.

Den lilla ön Gozo, som du enkelt kan segla till från Malta, är en fantastisk plats för att dyka, och stränderna här är enormt vackra. Var dock beredd på att du inte hittar blida och mjuka sandstränder på Gozo, vars kustlinje präglas av klippor. Gozo var tidigare hemstad för The Azure Window (det blå föntret); en imponerande klippformation över havet, som du kan ha sett i många internationella filmer och serier, bland annat Game of Thrones. "Fönstret" störtade dessvärre i havet våren 2017, till stor sorg för de lokala, men trots denna våldsamma och trista händelse, är Gozo fortfarande värt ett besök, och har än idag kvar sin särskilda mystik och dragningskraft.

Därför ska du åka på semester till Malta

 • Om du älskar sand och hav: Slappna av längs Maltas storslagna kustlinje, som bjuder på en pärlrad av charmiga bukter och klart, blått hav.
 • Om du älskar kultur: Utforska Maltas historia med ett besök i Valletta och den inmurade staden Mdina (och nej, den saknar inte en bokstav - den heter verklgien så).
 • Om du älskar nattliv: Oavsett om du vill dyka ner i det kristallklara havet runt ön, eller vill dansa hela natten på en festival, så finns det gott om möjligheter för dig på Malta. 

Malta är inte vara hemstad för härliga hotell, där du kan slappna av och skämas bort enigt konstens alla regler. Du kan också se fram emot en semester på Malta, som bjuder på vykort-vackra sandstränder, festivaler och ett livligt kvälls- och nattliv i städerna. Om du vill ha en unik upplevelse på din badsemester på Malta, ska du ta en tur med båt ut till Comino där du kan simma i Den Blå Lagunen. Och på sommaren kan du vara säker på, att hela ön väcks till liv, för då hålls årets stora festivaler och andra kulturella händelser. Se fram emot skönt och varmt sommarväder, och behagliga temperaturer på vintern. Sommaren på Malta är något längre än den svenska, och du kan typiskt förvänta dig mer sol på våren och hösten, än vi är vana vid här uppe i kalla norden.

Boka din semester till Malta online - enkelt, tryggt och billigt

När du åker på semester med Escapeaway till Malta, bor du på ett av våra utvalda hotell eller semesterlägenheter. Det lägsta priset på din semester, får du alltid genom att boka resan online, och det är både enkelt och tryggt. Du täcks naturligtvis av Resegarantifonden och skyddas av paketreselagen, om du bokar en paketresa som inkluderar både flyg och boende, och eventuell transfer eller bilhyra. Önskar du endast att boka boende, kan du naturligtvis också göra det - då väljer du "endast hotell" i sökmotorn.

>> Se alla resor till Malta här
>> Prova också den spämmamde grannön Gozo

>> Läs mer om semester

Karta över Malta

Populära hotell på Malta

Malta, Gozo
 • Närmaste flygplats: 41 km
 • Närmaste strand: ca. 3.5 km
 • Pool
Malta, Sliema
 • Närmaste flygplats: 10 km
 • Närmaste strand: ca. 500 m
 • Pool
Malta, Sliema
 • Närmaste flygplats: 10 km
 • Närmaste strand: ca. 500 m
 • Pool