Resor till San Gwann

San Gwann ligger på nordöstra Malta nära St. Julian's, Sliema och Birkikara. Vid ett första ögonkast är San Gwann en förstad som ger ett relativt modernt intryck men vid närmare granskning kommer du upptäcka att det mellan de nyare byggnaderna finns spår av tidigare bosättningar en del ända tillbaka från bronsåldern men även små charmiga kapell av lite nyare datum.

I dag har San Gwann omkring 14 000 invånare. Tack vare sitt centrala läge på ön nära Maltas Universitet, som ligger på gångavstånd, har San Gwann blivit en populär plats att bosätta sig på både bland familjer och studenter. Vill du helst bo lite mer "lokalt" på lite avstånd från de mest turistiga områdena är San Gwann ett utmärkt val. Eftersom det är en plats där malteserna själva bor kan du dessutom glädja dig åt en lite lägre prisnivå i stadens affärer.

Reser du till San Gwann har du samtidigt en bra utgångspunkt för att utforska resten av ön. Sliema, St. Julian’s, Birkirkara och inte minst Valletta ligger samtliga bara en kort biltur bort. Från busstationen vid universitetet går det dessutom förbindelser till de flesta delarna av ön om du inte använder dig av hyrbil på Malta. Det är till exempel bara 8 kilometer till Mdina som fram till grundandet av Valletta 1566 var Maltas huvudstad. Hyr du en bil kan du utforska sevärdheterna i ditt eget tempo och lätt kombinera din sightseeing med en tur till någon av öns flotta stränder.

I jämförelse med de angränsande mer turistiga grannstäderna är restaurang- och affärslivet i San Gwann mer överskådligt. Här finns emellertid framför allt längs huvudgatan ändå tillräckligt med matställen och inköpsmöjligheter för att täcka de flesta behoven under resan. Trots att det finns en del studenter i staden är nattlivet ändå mer dämpat än i St. Julian's. Är du på festhumör är det dock bara ett par kilometer till denna mer livliga grannstad. Lägg därtill att du har huvudstaden Valetta inom kort avstånd med massor av stämningsfulla uteserveringar, restauranger och vinbarer i den gamla stadsdelens stenbelagda gator och gränder.

Boka din resa till San Gwann här

Vi har handplockat de hotell i San Gwann som har fått de bästa gästrecensionerna så du kan vara säker på att få bästa möjliga inramning till din resa. Du kan boka såväl hotell som flyg i sökmotorn här på sidan. När du köper en paketresa är den täckt av resegaranti. Du kan naturligtvis även nöja dig med att bara boka din vistelse genom oss och själv arrangera transporten. I de flesta fall har du då möjlighet att välja gratis avbokning av din vistelse.

Resor till Malta

Läs mer om Malta och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Malta här

Hotell i San Gwann