Resor till Qawra

Semesterorten Qawra ligger på den nordöstra delen av Malta. Det finns inga sandstränder här men i gengäld är det populärt att solbada på en av de många platta klipporna och att simma en runda i det kristallklara vattnet. Qawra är framför allt populärt bland de som vill snorkla och dyka. Boka din resa till Qawra med Escapeaway i dag!

Qawra utvecklades som resmål på 1960-talet, men även om stadens popularitet bland semesterfirare är stadigt växande så har den bevarat sitt rennomé som en av Maltas bäst bevarade hemligheter. Staden ligger på öns norra kust och utgör tillsammans med Bugibba och St. Paul's Bay en del av Maltas största semesterområde. 

Qawra är ett populärt ställe att tillbringa en familjesemester på, precis som par på en romantisk getaway och personer som älskar att utöva olika vattensporter är helt vilda med destinationen. Trots den tillväxt som Qawra fortlöpande genomgår längs den klippiga nordkusten mot Salina så är här mycket lugnare och mer avkopplande än i grannstaden Bugibba. Samtidigt hittar du i Qawra många nya och mer exklusiva hotell av vilka en del har direkt anslutning till stranden. Du kommer med största sannolikhet komma till den slutsatsen att en semester i Qawra är perfekt oavsett vem du reser tillsammans med!

Välkommen till Qawra med Escapeaway Resor, vi arrangerar billiga resor till Malta där du bor på noga utvalda hotell eller semesterlägenheter som har fått bäst omdömen av tidigare gäster. Knappa in dina semesterönskemål i sökmotorn så hittar du lätt en flexibel resa till Qawra som passar dig och dina planer. Välj mellan avresa från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamns flygplats - så söker vi efter billiga flygbiljetter från alla flygbolag åt dig och kombinerar dem med utvalda hotell i Qawra. Du får en paketresa som är säkrad av resegaranti och till nätets bästa pris.

>> Läs även om resor till Valletta
>> Läs allt om semester på Malta här

Hotell i Qawra

Information och fakta

Ska du resa på semester till Malta och bo i området omkring Qawra så har jag här sammanställt en liten resguide med fakta och information om resmålet. Du hittar även ytterligare information om Malta på bloggen där vi skriver om våra egna erfarenheter från resor till ön.

Vad kan jag göra på min semester i Qawra?

Förhållandena för att idka vattensport är idealiska här, vilket även förklarar en stor del av ortens popularitet. Det finns en rad butiker där du kan köpa det mest basala men läget är helt klart Qawras största attraktion. Här har du en fridfull tillflyktsort där du kan koppla av  och samtidigt bor du nära både Bugibba och St. Paul's. Det är i Bugibba du hittar den största variationen när det gäller underhållning på Malta, medan St. Paul's i gengäld är en av de mest pittoreska små städerna på klippön.

Kulturlivet

Du har kommit till en plats, som först och främst är känd och älskad för sin avslappnade atmosfär och de goda möjligheterna att ge sig kast med surfing och andra roliga aktiviteter på havet. Qawra är också mycket familjevänligt, och en fantastiskt plats att åka till, om du vill komma bort från vardagens stress och måsten. Vill du uppleva Malta från en livligare sida, är det inte långt till St. Paul's och Bugibba.

Nattliv

Det finns ett bra urval av caféer och restauranger i Qawra, och de flesta av de mer exklusiva hotellen har dessutom sin egen nattklubb och ser till att ge dig massor av underhållning, som är rolig för hela familjen. Om du vill ha lite mer variation, ligger Bugibba precis runt hörnet. Maltas fest-huvudstad, Paceville, ligger inte heller långt bort, om du vill dansa till soluppgången.

Landskap och stränder

Du kan se fram emot att njuta av majestätiska utsikter över klippor och hav, när du är på semester i Qawra. Staden ligger på en halvö, så du är omgiven av havet på tre sidor. I norr ligger St. Paul's, i söder ligger Salina med sina berömda salt-plattformer, och i öst kallar det blå Medehavet på dig. Så, det är enkelt att förstå varför Qawrahar blivit så populärt bland dem som älskar vattensport. Stranden består av småsten och klippor, men på många platser är klipporna platta och passar därför perfekt till solbadning. Föredrar du sandstränder, så kan du åka till Mellieha, som endast ligger cirka 8 km bort.

Vädret i Qawra

Som på resten av Malta, kan du se fram emot ett klimat, som bjuder på varma somrar och mycket milda vintrar. Familjer, par och vattensport-entusiaster håller semester på Qawra året runt, tack vare det härliga vädret. Om du vill åka på familjesemester, är sommaren nog den bästa tispunkten, trots allt. Du som vill ta med din bättre hälft på ett avbrott från vardagen, kan med fördel åka senare på säsongen - eller på våren då temperaturerna fortfarande är höga.

Resor till Malta

Läs mer om Malta och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Malta här

Vad tycker gästerna om i Qawra?

7,7
Samlade gästomdömen
Baserat på 29 recensioner