Resor till Naxxar

Naxxar är en liten stad på norra Malta med knappa 15 000 invånare. Även om både Valletta och Mdina, två av öns mest kända städer, ligger inom kort köravstånd så är Naxxar mycket lite påverkat av turismen i jämfört med dessa båda städer. Föredrar du att bo lite på avstånd från de mest turistiga områdena men ändå med närhet till sevärdheter? Då är Naxxar helt rätt val.

Fridfullt men centralt läge

Det finns massor att se på resten av Malta men gå för den skull inte miste om stadens egna sevärdheter. Det finns visserligen inte så många sevärdheter men både den vackra 1600-tals kyrkan och Palazzo Parisio med tillhörande trädgårdar är värda att lägga lite tid på. Här och i de omkringliggande smala gatorna kommer du tydligt märka att Naxxar är en stad med djupa historiska rötter. Samtidigt har du i Naxxar tack vare stadens placering lite bortom allfartsvägarna större möjlighet att möta malteserna i deras vardag än om du skulle resa till en av öns populära semesterorter. Här får du rikliga möjligheter att avnjuta ditt afternoon tea eller äta meze med lokalbefolkningen.

Det finns tillräckligt med supermarkets i stan för att täcka de flesta behoven och runt kyrkan ligger det åtskilliga restauranger. Lägg därtill att Naxxar nästan sitter ihop med den större grannstaden Mosta, därför har du bara ett par kilometer åt väster många fler affärer och matställen. Om du inte har lust att ta en vilodag "hemma" i Naxxar kommer du nog framför allt använda staden som bas för spännande utflykter runt omkring på Malta.

Det säger nästan sig själv att både den gamla och den nya huvudstaden Mdina och Valletta bör stå högt på listan över utflyktsmål på en resa till Naxxar. Det går bussförbindelser till de flesta delarna av ön även om du behöver byta buss på vägen. Vill du ha lite mer frihet att besöka sevärdheterna och inte minst stränderna så är det en fördel att boka en hyrbil samtidigt med resan. När du inte är beroende av tidtabeller så är ön inte större än att du helt klart kan hinna ut till alla hörn och hem igen på samma dag. De bästa stränderna på den nordvästra delen av Malta upp mot grannön Gozo ligger till exempel inom en halvtimmes körning.

Boka en resa till Naxxar här

Naxxar är inte ett av de mest kända resmålen på Malta och är därför inte heller fullt av hotell. Bland de hotell som finns har vi redan handplockat de bästa åt dig. Använd sökmotorn här på sidan för att boka din vistelse. Du kan även hitta en billig flygbiljett till öns internationella flygplats. Du väljer själv om du vill resa ut från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn. Boka även din eventuella hyrbil på samma gång. När du bokar en komplett paketresa är du säkrad av Resegaranti. Så fungerar en semester med Escapeaway.

Resor till Malta

Läs mer om Malta och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Malta här

Hotell i Naxxar