Resor till Mellieha Bay

Mellieha Bay är en av de mest populära destinationerna på Malta och det av goda grunder. Här hittar du en av öns vackraste sandstränder, kristallklart vatten och rikligt med restauranger och barer. Boka din resa till Mellieha Bay med Escapeaway i dag!

Mellieha Bay är ett sant paradis på Maltas vackra nordvästra kust där du kan njuta av långa sandstränder och en praktfull utsikt över landskapet och Medelhavet. Här får du mer än bara en paus från vardagen på stranden och du kan resa till Mellieha Bay hela året eftersom Maltas klimat är så milt och skönt. Om du vill åka på semester till Malta så är Mellieha Bay ett av de ställen som jag verkligen kan rekommendera för här kommer absolut hela familjen att trivas.

Utöver sanden och vattnet finns det mycket annat som kan locka dig till denna del av Malta. Tycker du om "action" så erbjuder Mellieha Bay en fantastisk inramning till många roliga aktiviteter och tycker du om vackra panoramautsikter så har du helt klart kommit till rätt ställe. Slutligen är området även fyllt av kulturella och historiska sevärdheter, så om du vill utforska den maltesiska öns unika kultur så har du en fantastisk utgångspunkt här i Mellieha Bay.

När du ska ge dig ut på äventyr på resten av ön måste du se till att tillbringa minst en dag i huvudstaden Valletta. Du kan själv bli en del av den gästvänliga ökulturen på Malta och lätt ta för dig av alla fina och roliga upplevelser med fest och nattliv som väntar strax utanför Melliehas stadskärna. Andra resmål som kan erbjuda något i stil med Mellieha Bay inkluderar bland annat Bugibba och Qawra.

Välkommen till Melliha Bay med Escapeaway Resor, vi är specialister på resor till Malta där du bor på noga utvalda hotell eller semesterlägenheter som fått höga betyg av sina tidigare gäster.

Sevärdheter och upplevelser

Ja, du har kommit på semester till ett ställe där du utan tvekan kommer att tillbringa en hel del tid på de vackra stränderna. Men allt handlar minsann inte bara om sand, sol och vatten i Mellieha Bay för det finns ett otal kulturella och historiska sevärdheter att besöka i staden och området där omkring. Parish Church of Mellieha är en av de mest kända sevärdheterna och Sanctuary of Our Lady of Mellieha är ett ikoniskt och intressant ställe att utforska under din semesterer - särskilt om du är intresserad av Maltas religiösa historia och öns betydelse inom kristendomen.

 Något ganska unikt och speciellt välegnat för barn är Karl-Alfreds stad (Popeye Village) vilken består av originalkulissen som användes under inspelningen av Disneyfilmen Karl-Alfred 1980. Du kan även besöka ett bombskyddsrum från 2:a världskriget vilket ger en ytterligare bild av vilken betydelse Mellieha Bay och området där omkring har haft. 

Det mest attraktiva med Mellieha Bay är trots allt läget samt omgivningarna och både par och familjer kommer att trivas här mitt bland allt det vackra. Ta små promenader runt omkring i stadens smala gränder som leder dig till caféer, restauranger och butiker och glöm inte att ha din kamera redo. Besök den vackra gamla kyrkan i centrum vilken är ett vackert exempel på barock arkitekturen.

 Vädret i Mellieha

Om du älskar sol och vattensport är det helt underbart att tillbringa semestern i Mellieha oavsett tid på året. Somrarna är varma och soliga med temperaturer som ofta överstiger 30 grader i skuggan, och även på vintern är det skönt att gå långa promenader längs stranden. Nogot av det bästa med Mellieha är att du kan semestra här precis vid den tid som passar dig själv bäst!

Härliga stränder

 De underbara stränderna är naturligtvis huvudattraktionen när du är på semester i Mellieha Bay och du befinner dig aldrig långt från ett avsnitt med läcker sand där du kan lägga din badhandduk. Besök Armier Bay Beach, Paradise Bay och Mellieha Bay-stränderna som samtliga erbjuder gyllene sand och klart blått vatten. Skulle du känna för något mindre befolkat och mer intimt så ta båten över till Maltas grannö Gozo. Här hittar du alldeles säkert en romantisk bukt med mjuk sand och kristallklart vatten där du inte hör annat än vågornas kluckande mot stranden.

Så bokar du din resa till Mellieha Bay

När du reser till Mellieha Bay med Escapeaway kan du fritt välja reslängd och om du vill boka en hel paketresa med flyg, hotell och eventuell hyrbil eller transfer, eller om du själv vill ordna transporten till Malta och "bara" boka hotellvistelsen genom Escapeaway. Vi sammarbetar med alla välrenommerade flygbolag som flyger till Malta och även lågprisbolag som easyJet, Ryanair och Norwegian. Boka din resa till Mellieha Bay eller till något annat resmål på Malta online med vår sökmotor, lätt, billigt och säkert.

>> Läs även om resor till Valletta
>> Boka ett lyxhotell på Malta

Resor till Malta

Läs mer om Malta och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Malta här

Hotell i Mellieha Bay

Vad tycker gästerna om i Mellieha Bay?

8,1
Samlade gästomdömen
Baserat på 24 recensioner