Resor till Gzira

Gzira betyder "ö" på maltesiska och syftar i detta fall på ön Manoel som ligger i hamnen precis utanför staden. Mitt emot Gzira på motsatta sidan av den lilla ön ligger Valletta, Maltas huvudstad som grundades av Johanniterorden 1566. Du kan dessutom lätt gå längs den breda hamnpromenaden till Sliema för att utforska denna grannstads rika nattliv.

Nära världsarv

Reser du till Gzira befinner du dig med andra ord bara "ett stenkast" från en rad av Medelhavsöns största sevärdheter och attraktioner. I själva Gzira finns det gott om bra matställen nere längs hamnfronten som utövar en naturlig dragningskraft på de flesta som reser hit. Före eller efter din måltid kan du flanera en tur längs vattnet för att beundra de upplysta byggnaderna på den motsatta sidan och de många båtarna som ligger och guppar i hamnen.

Under de senaste årtiondena har Gzira fått ett mer modernt uttryck med flera höga lägenhetsbyggnader men det råder ändå ingen tvekan om att du befinner dig i ett område med djupa historiska rötter. Du kan till exempel inte resa till Gzira utan att ta en tur till den lilla ön Manoel som har en spännande och tidvis dramatisk historia. Det går en bro över till ön som idag är obebodd. Under 1600-talet etablerade malteserriddarna ett karantänssjukhus i ett försök att skydda ön från digerdöden och kolera. Senare byggde riddarna även en fästningsanläggning på ön, Fort Manoel. Här hade den brittiska flottan en bas under Andra Världskriget. Från det välbevarade fortet kan du se över till Valletta och flera av de sevärdheter som har satt staden på UNESCO:s världsarvslista så som Fort St. Elmo och Saint John's Co-Cathedral.

Boka din resa till Gzira här

Hos Escapeaway Resor är vi specialister på att hitta de hotell och semesterbostäder som bildar den bästa inramningen till en oförglömlig semester för dig. Även i Gzira har vi utifrån gästrecensionerna på bland annat Tripadvisor handplockat de bästa hotellen och samlat dem i vår sökmotor som du hittar här på sidan. I sökmotorn hittar du lätt det hotell som är det rätta för dig på din resa till Gzira på Malta och eventuellt samtidigt boka dina flygbiljetter.

Köper du en paketresa med både hotell och flyg (plus eventuell transfer eller hyrbil) täcks du av resegaranti. Det står dig naturligtvis fritt att bara boka din semestervistelse genom oss och själv arrangera din transport om du så vill.

Resor till Malta

Läs mer om Malta och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Malta här

Hotell i Gzira