Hotell på Gozo

Även om många besökande som semestrar på Malta nog vill ta färjan för att njuta en dagstur till ön Gozo, vill säkert en del välja att bo där, framför huvudön Malta. Som en egen liten semesterdestination förblir Gozo orörd och upptäckt, och är på så vis en perfekt plats för avloppling.

Även om det bara är 20 minuters båttur från Malta är kontrasten påtaglig, då Gozo har ett landskap präglat av kullar, dalar och klippor. Stället har sin helt unika charm för dem som njuter av att komma utanför det stora naturliga landskapet, och det finns massor att se och göra.

Hos Escapeaway hittar du uteslutande noga utvalda hotell på Gozo med bra omdömen, dels från våra egna gäster, men vi jämför även hotellomdömena från gäster i andra länder. Vi har samlat ett urval av hotell med och utan all inclusive, några enbart för vuxna, och några för hela familjen. Använd sökmotorn och filtret för att hitta hotell som passar dig och dina semesterplaner. Jag rekommenderar även att du tar en titt på våra Hideaways-hotell. Dessa är särskilt handplockade och är mindre hotell med karaktär, charm och ofta unikt belägna. Vi är en online resebyrå och hittar de lägsta priserna på nätet för både lyxhotell och billigare hotell på Gozo, gemensamt för dem alla är att de är utvalda av oss, teamet på Escapeaway.

Resor till Gozo rekommenderas par som letar efter ett ställe där de kan vara ett par dagar i solen, men även som familjesemester där man tänkt koppla av. Om tanken är att komma bort från vardagen på en avlägsen strand under medelhavssolen, så välj en vistelse på Gozo!

Mycket av Gozos nattliv sker på hotellen och de lugna restaurangerna, som har massor av Gozos favoriter, som t.ex. färsk fisk, oliver, fikon, honung och ost, där allting är lokalt producerat. För en riktig utekväll är det bäst att ta båten till Malta, och besöka Valletta eller Paceville.

Resor till Gozo är en spektakulär kontrast till Malta. På Gozo kan du uppleva några fantastiska miljöer då landskapet verkligen är sevärt med lokal bebyggelse, spännande stenformationer, grottor och något av det mest kristallklara vatten du sett. Det hela bidrar till att resupplevelsen lämnar några magiska minnen som förmodligen gör, att du vill återvända till Gozo.

Familjehotell

Gozo är också en perfekt medelhavs-get-away för familjer, men mestadels till dem som älskar den lokala och avslappnade livsstilen som präglar tillvaron på ön. Medan öarna betraktas som dykningsparadis, men några av de bästa förhållande för dykning i hela världen, är även stränderna riktigt fina. Föräldrar med små barn behöver inte bekymra sig, då ön har flera fridfulla stränder med långgrund vatten som är perfekt för de små att plaska runt i.

Ta med hela familjen till en fantastisk stranddag, och prova kanske någon vattensport. De större barnen kommer älska att segla kanot, kajak eller rent av prova att fiska. Marsalforn är ett populärt område för familjer med små barn, då den långa promenaden har många barnvänliga butiker och restauranger som kan nyttjas när strandturen är över för dagen. För en dagstur tar båten till den historiska huvudstaden Valletta på södra Malta.

Hotell för par

Gozo är en mycket romantisk plats, fullt av kultur och spektakulära sevärdheter. Få en måltid baserad på lokal mat, medan du sippar vin och ser solen gå ned över havet. Prova att dyka tillsammans och skapa minnen av att se de fantastiska miljöerna under havsytan. Ta en tur till ön Comino, en liten ö med ett kapell mitt på ön, en perfekt plats om man vill vara för sig själva en stund. Alternativt kan man ta båten till Malta på strax under 30 minuter. En dagstur eller två till den stora ön är ett måste. Valletta, Bugibba eller Mellieha är utmärkta ställen att besöka på en eftermiddag.

Att göra på Gozo

Den mest upplagda semesterplatsen på Gozos norra kust är Marsalforn. Den en gång i tiden så fridfulla lilla fiskebyn har nu utvecklat sig till ett populärt semesterställe för både lokalbefolkningen och turister, och det finns flera fina hotell och restauranger precis som faciliteter som vattensportutövare sätter pris på. Detta har dock inte utvecklat sig, utan att den traditionella charmen fått sig en törn. Den röda sanden vid Ramla Bay anses vara den finaste på ön, och både Fungus Rock och Azure Window lockar dykare.

Om du uppskattar lite äventyr finns det många cykelrutter och vandringsstigar att upptäcka, samtidigt som du kan stanna och köpa något lokalt producerat, som handgjorda glas eller korgar.

Kultur på Gozo

Landsbyn Gharb med dess mysiga torg och balkonger i sten är värd ett besök, och du borde också ta en tur till en gamla landsbyn Kercem, där du kan uppleva en härlig utsikt, och staden har dessutom en trevlig marknad. Du kan även besöka de spännande grottorna vid Xaghra, och det finns även Ghantija-templen som man förmodar är äldre än självaste pyramiderna i Egypten. Basilikan vid Ta’Pini är också en viktig plats för pilgrimmer idag, och Gozo kan också stoltsera med sin helt egna katedral från 1700-talet.

Boka resan inklusive flyg och hotell

Arrangera själv transporten eller boka ditt hotell på Gozo inklusive flygbiljett med reguljärflyg eller lågprisflyg till Malta. Hos Escapeaway hittar du alltid ett stort urval av billiga resor till Gozo. Bokar du din resa som en sammansatt paketresa med hotell och flygtransport så är du automatiskt säkrad av resegaranti och paketreselagen.

>> Läs mer om hotell

Karta över Gozo

Populära hotell i Gozo

Malta, Gozo
9,5
Fantastiskt
1156 omdömen
  • Närmaste flygplats: 43 km
  • Närmaste strand: ca. 8.5 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Malta, Gozo
8,7
Mycket bra
1279 omdömen
  • Närmaste flygplats: 34 km
  • Närmaste strand: ca. 3.5 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Malta, Gozo, Marsalforn
9,0
Fantastiskt
856 omdömen
  • Närmaste flygplats: 43 km
  • Närmaste strand: ca. 250 m
  • Internet/Wi-Fi