Resor till Golden Bay

Drömmer du om en avslappnande semester vid det azurblå havet, är Golden Bay ett bra val. När du står nere på strandens fina, mjuka sand och blickar ut över det azurblå havet, kommer du nästan garanterat känna lugnet infinna sig i kroppen. Golden Bay är den näst längsta stranden på Malta, efter Mellieha Bay, och har alla de faciliteter som ska till för en härlig, avslappnande semester, t.ex. liggstolar, parasoll och restauranger inom kort räckvidd.

Avslappnat strandliv

På dagen råder det massor av liv och rörelse på stranden, där du både kan luta dig tillbaka i en liggstol för att njuta av solen och utsikten över det azurblå havet, eller njuta av det klara havet som bjuder in till olika former av vattensport. På grund av det västliga läget, är det också ofta mycket liv på stranden på kvällen på sommaren. När solen går ner i horisonten, samlas således både lokala och turister här, för att njuta av god BBQ eller för att titta på solen när den försvinner.

En bra utgångspunkt för utflykter

Har du din semesterbas här vid Golden Bay på Maltas nordvästra kust, har du dessutom alla tiderna utgångspunkt för att utforska resten av den vackra öns alla spännande städer och sevärdheter. Det finns bra bussförbindelser till och från Golden Bay, men föredrar du att resa i ditt eget tempo, kan du med fördel hyra en bil på semestern. På så vis kan du enkelt köra till den gamla huvudstaden Mdina, som ligger nästan mitt på ön, och bjuder på en vacker utsikt över de omkringliggande landskapen. Parkera bilden och upptäck de charmiga gamla gatorna innanför stadsmuren, där du snabbt kommer känna dig tillbakasänd till medeltiden. Gör eventuellt en dagstur utav det hela, och fortsätt därpå till Maltas nuvarande huvudstad Valletta. Här finns ett rikt restaurang och butiksliv samt mycket att se på. Staden som för några få år sedan var europeisk kulturhuvudstad är känd för sina historiska sevärdheter och levande kulturliv.

Söker du ett större urval restauranger och inköpsmöjligheter, behöver du endast köra några få kilometer till grannstaden Mellieha. Staden är, trots sitt läge vid Maltas bästa strand, inte speciellt turistig, så här har du möjlighet att uppleva mer autentiskt vardagsliv på stadens marknader.

Resor till Malta

Läs mer om Malta och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Malta här

Hotell i Golden Bay