Resor till Bugibba

Välkommen till den östra delen av St. Paul's Bay på Maltas norra kust, där du hittar Bugibba, en av Maltas populära resorts. Den enda staden på de maltesiska öarna, som på allvar utmanar Bugibbas position som "mest populär", är Qawra, som ligger precis bredvid. Efter nya investeringar, har Bugibba uppgraderats med flera moderna hotell och lägenhetskomplex, en sprilans ny vattenpark vid namn Bugibba Waterpark, samt en 150 meter lång strand (skapad av människan), som också fått blå flagg.

Bugubba är en favorit bland såväl semestergäster som lokala invånare, och du kommer säkert vara nöjd med urvalet av fast food-restauranger, och traditionella restauranger, varibland några är i gourmet-klassen. Du kommer säkert också tycka om den karga kustlinjen och den mjuka sträckan med sand till solbad och lek. För att inte nämna den långa promenaden, där du kan gå på turer och njuta av havsutsikten, eller bara betrakta människolivet. Det är i sig en upplevelse, för nästan alla nationaliteter är representerade här.

Du kan resa till Bugibba på Malta året runt, och precis det antal dagar som passar dig. Det lägsta priset på din resa hittar du genom att boka en paketresa inkl. flyg och hotell. Önskar du att boka till transfer eller en hyrbil, kan du göra så i sökmotorn. På alla resor kan du själv välja från vilken flygplats du vill åka ifrån, vilket bolag du ska åka med, samt hur länge du ska vara borta. Välkommen till Bugibba med Escapeaway, vi är specialister på resor till Malta, där du bor på noga utvalda hotell, med höga omdömen. 

Sevärdheter och upplevelser

Aktiviteten i Bugibba centrerar sig först och främst runt semestergästernas behov och önskemål. En stor del av den ursprungliga, maltesiska karaktären, som platsen tidigare präglades av, har försvunnit efter de senare årens utveckling av staden. Men Malta har generellt några av de mest intressanta arkeologiska och historiska sevärdheterna i hela Medelhavsområdet. Ön har bebotts i årtusenden, och människor har levt sitt liv här på klipporna mellan Medelhavets blå vågor, både i neolitisk och romersk tid, liksom Korsriddarna i hög grad har satt sin prägel på ön. Listan över imperier och kulturer, som har påverkat Malta är lång, och en del av nöjet med en semester här, är att uforska öns historia och alla de vackra byggnaderna från t.ex. Medeltiden och Barocken.

I St. Paul's Bay, ligger både Bugibba och Qawra. bugibba har något för allas smak, och oavsett om du åker hit på parsemester eller tillsammans med familjen, kommer du att känna dig som hemma. Som nämnt ovan, har man skapat en strand vid havet, men det är långt ifrån den enda platsen på ön, där du kan njuta av solens strålar och ta ett dopp i havet. Hela vägen längs kusten ligger gigantiska, platta klippor, som sticker ut i havet, där du utan problem kan lägga ut ditt badlakan och slappna av i värmen. Det finns också ett stort urval av olika privata stränder längs den kurva som utgör St. Paul's Bay, där du kan koppla av, eller testa på olika former av vattensporter.

Mitt i Bugibba ligger Il Bajja-torget, som är ett kullerstenstäckt område, med massor av restauranger, barer och caféer, som ligger utspridda under den öppna himeln. En del gator snirklar sig ut från torget, och på huvudgatan hittar du fast food-restauranger och pubbar, om det är det du är på jakt efter.

Bugibba ligger också endast en 20 minuters bilfärd från Maltas huvudstad Valletta, som i hög grad är värt ett besök. Det är en upplevelserik stad, där de snirkliga gatorna sprider ut sig och leder dig förbi gallerior och barock-kyrkor. En annan tur som är värd att rekommendera, går till Cirkewwa, som ligger cirka 30-40 minuter från Bugibba. Här kan du hoppa på färjan till Mgarr-hamnen på den vackra och historiskt intressanta ön Gozo, eller varför inte hoppa av på ön Comino som ligger på vägen, där du hittar den Blå Lagunen.

Stränder vid Bugibba

Bugibba har en 150 meter lång sandstrand, som är skapad av människan. Större delen av kustlinjen består dock av klippor. Om du är på jakt efter en större sandstrand, så ska du bege dig mot Mellieha Bay, som ligger relativt nära, eller ta en färja till Gozo, där du hittar Ramla Bay, som är en stor strand, med vacker, röd sand.

Stort urval av restauranger

Det kommer ganska många gäaster till Bugibba på sommaren, och det är en av de största anledningarna till att staden idag har ett så varierat utbud av restauranger, caféer och matplatser. Du hittar allt från irländska pubbar och enkla take-away-platser, till restauranger som serverar internationell mat från t.ex. Thailand, Mexiko och mycket mer. Lite här och var gömmer sig också traditionella, maltesisika restauranger, som har bevarat sin särprägel, och den autentiska maten och atmosfären.

Efter mörkrets inbrott, är Bugibba platsen att befinna sig på, och ligger där lite if ramkant i jämförelse med grannstaden Qawra. Nattlivet är centrerat runt Il Bajja-torget, och Bugibba Square, där du hittar ett stort urval av barer, restauranger och nattklubbar, som på sommaren håller öppet till de tidiga morgontimmarna. Det finns också ett kasino och en bingohall.

Om du vill uppleva ett vildare nattliv, så åk till Paceville i St. Julians. Stället är inte minst populärt bland unga, och det är hit du ska åka om du vill försäkra dig om ett stort urval av platser där du kan festa natten lång.

Aktiv semester i Bugibba

Malta är en av de bästa platserna för dykning i Medelhavet. Bugibbas kust är som nämt full av klippor, och passar egentligen bättre till snorkling än dykning. Men åk till Gozo eller Comino, och du har ett fantastiskt urval av möjligheter för att komma nära det mystiska, maritima livet. Bugibba har dock också en del vattensporter på programmet, och längs den kurviga kustlinjen i St. Paul's Bay har du massor av möjligheter för att ha kul på vågorna.

Väder och klimat

Som du säkert kan tänka dig, är Bugibba en varm destination med en genomsnittlig dagstemperatur på 18 grader på årsbasis. Det är naturligtvis varmast på sommaren, då du kan se fram emot temperaturer på över 30 grader, och det är på denna tidpunkt, som det är mest populärt att åka på semester till Bugibba.

Det är dock också väldigt behagligt på våren och hösten, så kan med glädje boka en semester i Bugibba även före eller efter högsäsongen. Att resa till Bugibba på dessa tidpunker har sina fördelar, t.ex. att vädret enligt många är ännu härligare än på sommaren, då det inte är lika varmt, och du dessutom inte behöver trängas med alla andra semesterfirare.

Resor till Malta

Läs mer om Malta och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Malta här

Hotell i Bugibba