Resor till Birgu

Birgu är en av de äldsta städerna på Malta. Staden, som officiellt heter Vittoriosa, ligger ute på en liten halvö i den södra delen av Grand Harbour, med utsikt till Maltas vackra huvudstad, Valletta. Boka en resa till Birgu med Escapeaway i dag!

På grund av detta goda strategiska läge, har Birgu länge befunnit sig i stridens hetta, och genom tiderna har både fenicier, greker, romare, araber, normander och aragonerna satt sin prägel på staden. Då tempelriddarna kom till Malta år 1530, utnämnde de Birgu till öns huvudstad. 

Idag är det inte det strategiskt goda läget, som gör Birgu till ett attraktivt resmål. Af de tre städerna, som också inkluderar Cospicua och Senglea, är Birgu den mest intressanta när det kommer till historiska sevärdheter. Det är inte helt utan anledning som många beskriver Birgu som en mini-utgåva av Valletta eller Mdina.

Trots stadens förhållandevis lilla storlek, kan du således enkelt spendera en dag eller mer på att bara utforska de historiska sevärdheterna som Johanniterorden lämnade efter sig på Birgu, såsom St. Laurentius-kyrkan och Fort St. Angelo.I jämförelse med grannstäderna klarade sig Birgu förhållandevis bra från de tyska bombningarna under andra världskriget.

Reser du till Birgu på Malta, kommer du dock utan tvekan också bara strosa runt på måfå, på de trevliga, smala gatorna och stränderna. Här kommer du upptäcka att platsen gömmer på flera vinbarer, små eleganta restauranger, liksom en hamnfront som gett nytt liv till Birgu.

Trots närheten till huvudstaden, Maltas mest populära attraktion, kan du också uppleva autentiskt vardagsliv i Birgu, som har nästan 3000 fastanställda. Flera gånger under året, kan du t.ex. ha tur att uppleva befolkningen fira lokala högtider, såsom påsk eller Laurentius-festen i augusti. Ta gärna också vägen förbi tisdagsmarknaden utanför Couvre Porte för att uppleva livet här.

Ta båten över till Valletta

Du kan se Valletta på andra sidan hamnbassängen, från Fort St. Angelo på Birgu, och det kan också varmt rekommenderas att avsätta god tid att besöka Maltas stämningsfulla och mycket historiska huvudstad. Det finns flera bussförbindelser till Valletta från Birgu, och färden tar endast en kvart. Det är dock också möjligt att ta båten över till Valletta, t.ex. med en traditionell gondolliknande turbåt, kallad Dghaisa. Likaså kan du ta en båt till Senglea eller Cospicua, de två andra städerna som tillsammans med Birgu utgör De tre städerna.

 

Så bokar du en resa till Birgu på Malta

Välj om du vill resa till Birgu från flygplatsen i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn - så letar vi fram de bästa priserna på flygbiljetter till Maltas internationella flygplats åt dig - det tar bara 10 minuter från flygplatsen till Birgu. Välj därefter ett hotell i Birgu som passar dig så sätter vi ihop en paketresa som är säkrad av resegaranti och till ett pris du inte hittar lägre någon annan stans. Lägg till hyrbil i paketet för optimal frihet och flexibilitet på resan.

>> Läs allt om paketresor till Malta här
>> Läs även om resor till Cypern

Resor till Malta

Läs mer om Malta och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Malta här

Hotell i Birgu