Resor till Attard

Attard ligger mitt på medelhavsön Malta, på vägen mellan Valletta och Mdina. Tillsammans med Lihja och Balzan utgör Attard de så kallade tre landsorterna. Som besökare är det inte alltid enkelt att avgöra, när en by slutar och den andra startar. Men Attard är den största av dem tre.

Då Johanniterordenen, också känd som Malteserridderne, styrde över Malta, var Attard och dess grannar inte endast öns geografiska centrum. Det var också här många av de mest inflytelserika personerna - från stormästare och guvernörer till vanliga ambassadörer - valde att slå sig ner. Därför kan du än idag se spår från de imponerande palatsen från den tiden.

Sevärdheter i Attard

En av de mest kända exemplen på vackra byggnader som byggts i Attard, är det storslagna palatset San Anton Palace. Palatset byggdes mellan 1623 och 1636 som residens för stormästaren Antoine de Paule. Sedan 1974 har det varit den maltesiske presidentens officiella hem och därför är det normalt sätt inte öppet för offentligheten. Du kan dock ta en tur i den vackra trädgården som omringar palatset. Ett annat grönområde, Ta'Qali National Park, som du också bör uppleva på en resa till Attard, ligger i motsatt ände av staden. I parken, som tidigare var en flygplats, finns picknick-områden, lekplatser och ofta marknader och koncerter. 

Ytterligare ett annat kännetecken för Attard som byggdes på 1600-talet, är akvedukten Wignacourt. Denna akvedukt blev, som namnet antyder, byggt på befallning av stormästare Wignacourt och användes för att leda vatten från Rabat till Valletta. Idag kan du fortfarande se en vacker sektion av den ursprungliga nästan 16 kilometer långa akvedukten i Attard.

På en resa till Attard kan det varmt rekommenderas att spendera god tid på att se stadens egna sevärdheter. Därutöver är det främst det centrala läget som är den stora fördelen med att ha basen här. Det är till exempel endast ett par kilometer till Mdina i väst, en av Europas bäst bevarade medeltida städer och Maltas före detta huvudstad. Öns nuvarande huvudstad, Valletta, med dess kulturliv och sevärdheter ligger endast 11 kilometer öster om Attard.

Boka din resa till Attard idag

Escapeaway är specialister på resor till Malta, där du bor på handplockade hotell och semesterbostäder. I sökfältet här på sidan kan du se alla platser vi har noga valt ut i Attard. Du kan med fördel boka en paketresa med hotell och flyg till öns internationella flygplats. Hos oss kan du fritt söka efter förbindelser från bland annat Stockholm. Göteborg, Malmö och Köpenhamn. Vill du få mest möjliga ut av din resa till Attard, rekommenderar vi att du också lägger till en hyrbil. Bokar du allt på en gång, som ett komplett paket, täcks din resa av resegarantin.

Resor till Malta

Läs mer om Malta och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Malta här

Hotell i Attard