Dhawa Ihuru

Officiell kategori

Escapeaways kategori

9,5
Fantastiskt
343 omdömen
Marie Strutzenblad
Utvalt av
Marie Strutzenblad

Om drömsemestern ska tillbringas på Maldiverna och om du helst vill undvika de dyraste lyxhotellen så rekommenderar jag att du tittar närmare på Dhawa Ihuru . Detta lilla 5-stjärniga hideaway med bara 45 villor och möjlighet till All Inclusive ligger på en vacker och frodig korallö i North Male Atollen på Maldiverna. Här kan du glädja dig åt fina sandstränder, ett spännande korallrev nära stranden och bra service.  

Innan du bokar din paketresa, läs noga under Bra att veta, exakt vad som gäller angående transfer till och från resorten. Detta då tidtabellen för bla a sjöplanen är begränsad och de går ej dygnet runt.

Dhawa Ihuru 's  ”swimmingpool” sträcker sig runt hela den lilla maldiviska korallön, Ihuru – det är nämligen den klara Indiska Oceanen med sitt turkosblåa hav som ligger för dina fötter och är enligt de flestas mening bättre än den häftigaste swimmingpool. Dhawa Ihuru  har med andra ord inte något gemensamt poolområde och lämpar sig därför bäst för riktiga strandälskare. En del av villorna har dock utomhus jacuzzi där du kan njuta i privata omgivningar. 

Lekande delfiner och havssköldpaddor

Frukosten en serveras från buffe i ”Riveli Restaurant” där du kan äta med utsikt över havet. Om du bokar med halvpension, full pension eller All Inclusive hemifrån så serveras lunchen och middagen på kvällen också där, eventuellt som ”set menu” d.v.s. fastlagd meny. ”The Velaavani Bar” erbjuder kalla drycker och lättare snacks från morgon till kväll. Baren ligger i strandkanten och om du har tur kan du få syn på ett par lekande delfiner eller någon av de stora havssköldpaddorna medan du njuter av en uppfriskande cocktail.

Bo i lugna omgivningar

Dhawa Ihuru har eget dykcenter med snorkel och dykutrustning samt erbjuder PADI-certifierade dykkurser om du vill utforska det förunderliga livet under havsytan, antingen vid  ”husrevet” nära stranden eller vid något av de övriga spännande korallreven i atollen. Husrevet ligger för övrigt så nära stranden att även familjer med mindre barn kan ha glädje av det. Jag rekommenderar Dhawa Ihuru  till både vuxna och barnfamiljer som gärna vill bo i lugna omgivningar och inte förväntar sig en massa faciliteter utan snarare vill fokusera på att vara tillsammans. 

Därför ska du välja Dhawa Ihuru 

 • För att du gärna vill bo på ett hideaway med bara 45 villor
 • Här finns fina, vita sandstränder och korallrev nära ön
 • Du kan välja att bo i en villa med utomhus jacuzzi
 • Här kan du bo med All Inclusive
 • Här bor du i vackra och lugna omgivningar

Bra att veta om Dhawa Ihuru 

Reception 24/7. Hotellet har inte något poolområde och lämpar sig därför bäst för strandälskare. 

Lokal skatt betalas på plats. På julafton (24/12) och nyårsafton (31/12) gäller galamiddag och då tillkommer en extra kostnad. Några faciliteter som t ex spa och aktiviteter kan vara mot en extra kostnad och beroende på väder och vind.

Shuttle-service till och från flygplatsen är på förfrågan och mot en kostnad. Tidtabellen sträcker sig endast mellan kl. 08:30-16:00. Då du måste transportera dig med en så kallad "floatboat/speedboat" måste du minst 72 timmar innan kontakta stället med din ungefärliga ankomsttid. Tänk på den snäva tidtabellen. 
Skulle du landa senare än 15:30 får du  eventuellt ta en extra övernattning i närheten av flygplatsen, Male International Airport.  Hör med resorten exakt vad som gäller.
Gemensam transfer med båt direkt från flygplatsen till resorten tar ca 25 minuter och ligger på ca 200 USD per vuxen T/R, med rabatterade priser för barn mellan 4-11 år. Vi reserverar oss för ev. prisändringar. Privat transfer går att beställa på förfrågan.

Alternativt tar du ett inrikesflyg (tar ca 30 minuter) och vidare med en "speedboat" som tar ungefär lika lång tid eller ett sjöplan som tar ca 45 minuter. Tänk bara på att sjöplanet har begränsat bagageutrymme. Oftast är denna variant ett dyrare alternativ.

Därför ska du välja Dhawa Ihuru

 • Närmaste strand: ca. 0 m
 • Internet/Wi-Fi
 • Restaurang
 • Strand mindre än 1 1/2 km bort

Bra att veta

OBS! All Inclusive-konceptet bestäms lokalt på hotellet och kan ändras under pågående säsong. Det aktuella programmet får du vid ankomst till hotellet. All Inclusive innefattar alltid frukost, lunch och middag (oftast i hotellets bufférestaurang), snacks som exv glass och ett urval av lokala drycker, oftast mellan bestämda tider.

Om du har valt en vistelse med All Inclusive (oavsett om det är light, plus, eller annat) så ingår ibland inte alla barer och/eller restauranger på hotellet i All Inclusive-konceptet, på dessa betalar du då extra för mat och dryck.

Karta och avstånd

 • Närmaste strand: ca. 0 m

Dhawa Ihuru  har 45 snyggt inredda villor som samtliga ligger nära stranden. Alla rumskategorier har egen terrass samt faciliteter som aircondition, takfläkt, safetybox, TV, telefon, minibar, te- och kaffefaciliteter, Wi-Fi samt badkappa, slippers och hårfön.

Rumstyp med (gemensam transfer) speedboat inklusive finns att boka.

Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Nedan har vi listat utvalda hotell- och rumsfaciliteter på Dhawa Ihuru. En del kan vara gemensamma och/eller mot avgift på plats eller höra till specifika rumskategorier.

 • Möjlighet till luftkonditionering
 • Internet/Wi-Fi
 • Restaurang
 • Möjlighet för balkong/terrass
 • Möjlighet för havsutsikt/sjöutsikt
 • Strand mindre än 1 1/2 km bort
 • Spa/Wellness center (oftast mot avgift)
 • Hotellbar
 • Möjlighet till All Inclusive
 • Möjlighet till privat pool
 • Nära vattnet (max 4 km)
 • Motionsrum

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Ihuru Island
Ihuru

Koordinater

Latitude: 4.3062
Longitude: 73.4166

Recensioner från TrustYou

TrustYou hämtar data från flera olika sajter som ger ett samlat snittbetyg.

Så kan du resa

Hos Escapeaway kan du som kund se fram emot möjligheten att sätta ihop din semester precis som du vill. Det vill säga flexibelt avresedatum, reslängd och avreseflygplats. Naturligtvis är det också möjligt att enkelt boka endast hotell, om du vill ordna transporten till och från destinationen själv.

Information om aktuella flygrutter och flygtider finns i steg 2 i sökmotorn när du söker en resa.

På alla resor som inkluderar flyg och hotell har du också möjlighet att boka till en hyrbil eller en transfer tur och retur till ditt hotell. Vi erbjuder både privat transfer eller en delad transfer som kan ha flera stopp. Information om transfer samt kategorier och aktuella priser för biluthyrning kan också ses i de efterföljande stegen i sökmotorn. Priserna för biluthyrning gäller för hela vistelsen med upphämtning/återlämning i samband med ankomst/hemresa till och från vald ankomstflygplats.

Visa mer

Liknande hotell

Maldiverna, Maldiverna
9,5
Fantastiskt
369 omdömen
 • Närmaste strand: ca. 0 m
 • Internet/Wi-Fi
 • Restaurang
Maldiverna, Maldiverna
9,8
Fantastiskt
326 omdömen
 • Pool (ev. säsongsöppen)
 • Internet/Wi-Fi
 • Restaurang
Maldiverna, Maldiverna
9,8
Fantastiskt
360 omdömen
 • Pool (ev. säsongsöppen)
 • Internet/Wi-Fi
 • Restaurang