Ska du resa med SAS?


SAS piloter strejkar tyvärr från och med den 4 juli 2022.

Det är viktigt att understryka att inte samtliga flygavgångar är påverkade eller avbokade till följd av strejken. Du finner uppdaterad information gällande din flygavgång, här på SAS hemsida .

Samtliga berörda gäster som beställt en resa hos oss, kommer att bli kontaktade. Du behöver alltså inte kontakta oss eftersom vi kommer att höra av oss.

Tyvärr måste vi påpeka att vi inte kan behandla din resa förrän en avbokning föreligger hos SAS. Detta innebär att du måste vänta tills vi med säkerhet vet om du kommer att drabbas av strejken, innan vi kan behandla resan.

Självklart förhåller vi oss till paketreselagen och de skyldigheter vi som researrangör har enligt den.

Om du behöver komma i kontakt med oss utanför telefontid ber vi dig att skicka ett mail eller lämna ett meddelande på vår telefonsvarare. Vi kommer att kontakta dig så snart vi kan.


Ersättning enligt EU-förordningen EU261

När ett plan ställs in till följd av strejk har du som passagerare rätt till ersättning enligt EU-förordningen EU261/2004. Detta gäller även om du erbjuds en alternativ flyglösning där du anländer till din destination minst tre timmar senare än planerat. I dessa fall har du rätt till upp till 400 € per passagerare.

Du måste ansöka om denna ersättning direkt hos flygbolaget, SAS. Detta kan du göra via SAS hemsida.