Weekendresor till Kroatien

 

Att utse Europas vackraste land, är en svår och naturligtvis också otroligt subjektiv uppgift, eftersom skönhet sitter i betraktarens öga. Men om vi skulle göra ett försök, skulle Kroatien garanterat finnas med i topplistan. Kroatiens kuststräcka längs Adriatiska havet, sträcker sig över 180 mil från norr till söder. Kusten kantas av charmiga  och historiska byar, pittoreska stränder med kontinentens kanske klaraste hav, en uppsjö av spännande öar  samt kulturella städer där historia blandas med nattliv och nöjen.

 

På en weekendresa till Kroatien har du möjlighet att upptäcka detta fantastiska land, där människorna är gästvänliga och utbudet av upplevelser är oändligt. Kroatien kanske inte är det första land du tänker på, när det står ”weekendresa” i kalendern, men en weekendresa behöver inte alltid gå till de stora metropolerna. Varför inte passa på att göra en kortare avstickare till en av de härliga kroatiska öarna? Eller, varför inte passa på att besöka en lite mindre storstad över en helg – som t.ex. Split eller Dubrovnik? Kroatien ligger närmare Sverige än du kan tro och efter endast en kort flygresa landar du i en helt ny värld, där massor av intryck och semesterminnen väntar på dig.

 

Ja, att vi på Escapeaway älskar Kroatien, det har du nog förstått vid det här laget! Vi älskar dessutom att hitta de där exklusiva hotellen, som erbjuder dig det där lilla extra på semestern. Det kan vara ett fantastiskt läge, en varm och personlig service, extra god mat på restaurangen eller ett hav av faciliteter. På din weekendresa till Kroatien med Escapeaway bor du alltid på ett unikt gömställe som ger extra krydda till upplevelsen.

 

Åk på en weekendresa till Kroatien och upplev otrolig skönhet

 

Kroatien är ett land som sträcker sig hela vägen från Istrien i norr, där närheten till Italien naturligtvis påverkar både städerna, historien och framförallt kanske maten, till Dalmatien i söder, där städer som Split och Dubrovnik – samt öar som Hvar och Korcula – kämpar om resenärers uppmärksamhet. Det kan vara svårt att välja destination för en weekendresa till Kroatien, men en sak är säker: oavsett var du hamnar så kommer Kroatien bjuda på storslagna upplevelser och bländande vyer.

 

Istrien
Trots att Istrien sedan länge varit en populär turistdestination har området inte mist sin charm – och det är troligen precis detta som gör att resenärer återvänder hit gång på gång. Med närheten till Italien kan du faktiskt göra en utflykt till t.ex. Venedig på din weekendresa, men även Istrien själv erbjuder fantastiska städer att besöka, t.ex. Kroatiens andra största stad Pula, eller de populära semesterorterna Rovinj och Novigrad.

 

>> Läs mer om resor till Istrien här

 

Kvarnerbukten
Söder om Istiren ligger Kvarnerbukten som kan stoltsera med en mängd öar, av vilka Krk, Cres och Losinj är de största. På en weekendresa till Kvarnerbukten kan du alltså ta sköna dopp i det kristallklara havet som omger öarna, upptäcka naturreservat till havs, följa med på utflykter till båt och äta din vikt i fisk och skaldjur – vad mer kan man begära av en avstickare från vardagen där hemma?

 

>> Läs mer om resor till Kvarnerbukten här

 

Dalmatien

I södra Kroatien lockar Dalmatien med städer som Split och Dubrovnik – platser som finns med på UNESCOs världsarvslista och som kan fylla en hel semester, eller två, med upplevelser. Vill du ta en paus från folkmyllret i städerna är det enkelt att ta sig vidare ut till öarna utanför kusten. Både från Split och Dubrovnik avgår båtar till t.ex. Hvar, Brac och Vis – perfekta för avkoppling, sol och bad på en weekendresa till Dalmatien.

 

>> Läs mer om resor till södra Dalmatien här
>> Läs mer om resor till norra Dalmatien här

 

Boka din weekendresa till Kroatien med flyg och hotell

 

Med Escapeaway är det enklare än någonsin att komma iväg på en weekendresa till Kroatien. Vi är experter på att sätta ihop fördelaktiga paket, till nätets lägsta priser, där både flyg och hotell är inkluderade. Våra resor sker med reguljärflyg, vilket ger största möjliga flexibilitet vad gäller avresedatum och reslängd, och du kan utgå från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn. Använd sökmotorn här på sidan, för att sätta ihop din kommande weekendresa till Kroatien, och anpassa den precis efter dina egna önskemål. Ha en härlig semester!

 

>> Läs också om weekendresor till Italien här
>> Läs mer om billiga paketresor till Kroatien här

>> Läs mer om weekendresor