Lyxsemester i Kroatien

Tycker du om affordable luxury, och vill du gärna ha mycket för pengarna? Då ska du åka på en lyxsemester till Kroatien, och skämma bort både kropp och själ. Många av semesterområdena i Kroatien har börjat vakna upp efter att har legat i dvala i flera år. Här här man satsat på att bygga moderna lyxhotell, och priserna är generellt mycket förnuftiga i jämförelse med andra områden runt Medelhavet. På Escapeaway har vi snabbt förälskat oss i det nya Kroatien, och vi erbjuder lyxresor med flexibla resedatum, till de mest populära resmålen vid Adriatiska havet.

Kroatien är ett vidsträckt land, med en spektakulär kustlinje, dominerad av branta sluttningar och läckra sandstränder. Här har man etablerat det ena lyxhotellet efter det andra, på suveräna lägen, där du får värme, charm och läcker mat till en relativ billig peng. En lyxsemester i Kroatien är en njutning för hela familjen, och det är möjligt att resa flexibelt med reguljärflyg, från både Stockholm, Göteborg och Köpenhamn. 

De kroatiska semesterorterna ligger hela vägen från Kvarnerbukten i norr, ner till Dubrovnik i söder, och är ofta gömda i en vik eller bakom en av de större öarna. Åk på en härlig båttur i skärgården och hitta den ena spektakulära stranden efter den andra, och ta ett dopp i det varma havet och kyl av dig med en kall öl ombord. Lyxresor i Kroatien ger ro i själen, något vackert för ögat, och njutning för alla.

Kroatien ligger vid Adriatiska havet och utanför fastlandet ligger inte mindre än 1244 större och mindre öar, som bjuder in till bad, snorkling, dykning och solbad längs de vackra stränderna. Flera historiska städer berikar badsemestern och lockar till intressanta utflykter. Därtill kommer det goda kroatiska köket och kroaternas varma gästfrihet.

Klart vatten, dolda bukter och många vackra öar

Kuststräckan är lång och erbjuder vitt skilda stränder och bukter, men sandstränderna är rätt sällsynta. Det typiska för Kroatien, är stenstränder och bukter med klippor som besöks av goda simmare, snorklare och dykare. Dessa stränder erbjuder också möjligheten att utöva olika vattensporter, vilket bidrar till en rolig badsemester.

Av de 1244 öarna i Adriatiska havet, är endast 47 bebodda, och det finns garanterat något för var och ens smak. Solälskare åker gärna till ön Krk, som kan skryta med 2500 solskenstimmar om året. Den fjärde största ön, Hvar, är perfekt till vandrare och vinälskare.

Idylliska fiskesamhälle, livliga semesterorter och historiska, förtrollande städer hittar du längs Istrien-halvön. En höjdpunkt i Istrien, är den pittoreska gamla stadsdelen med de smala gatorna och den storslagna barockkyrkan i Rovinj. Staden kallas också "Kroatiens St. Tropez". Här hittar du förtrollande lyxhotell mitt i de vackraste av parker. Stilfullt designade rum med utsikt över det blå havet, ett fantastiskt Wellness-område, och första klassens restauranger med en lång vinlista, är perfekta ingredienser till din lyxsemester.

Den historiska staden Pula, den största och äldsta staden i Istrien, är en vidunderlig blandning av romersk kultur, romantiska bukter och livliga gator med glada människor. Och så hittar du i Kroatien också några av de vackraste och mest orörda naturlandskapen i världen. Åtta enastående nationalparker bjuder in till långa, avslappnade vandringar med vattenfall, spännande grottor och turkosblå sjöar längs vägen.

>> Läs också om lyxresor till Italien
>> Så här bokar du en billig paketresa till Kroatien

>> Läs mer om lyxresor

Karta över Kroatien

Populära hotell i Kroatien

Kroatien, Dalmatien, Primosten
9,6
Fantastiskt
170 omdömen
  • Närmaste flygplats: 41 km
  • Avstånd till havet: ca. 50 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Kroatien, Dalmatien, Dubrovnik
9,5
Fantastiskt
1406 omdömen
  • Närmaste flygplats: 22 km
  • Närmaste strand: ca. 150 m
  • Internet/Wi-Fi
Kroatien, Dalmatien, Slano
8,9
Mycket bra
372 omdömen
  • Närmaste flygplats: 52 km
  • Avstånd till centrum: ca. 10 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)