Resor till Vrbnik

Den lilla staden Vrbnik ligger spektakulärt belägen på toppen av en klippa som reser sig från det azurblåa Adriatiska havet. Vid foten av de branta klipporna kan du njuta av det kristallklara vattnet vid små idylliska stränder eller vid den lilla hamnen. Uppe i den gamla delen av staden runt klocktornet gömmer labyrinten av charmigt smala gator på spännande butiker och gourmetrestauranger. Dessa restauranger lockar med öns specialiteter som naturligtvis även inkluderar det lokala vinet Zlatina.

Här i de fridfulla omgivningarna på den nordöstra kusten av ön Krk är Vrbnik ett perfekt resmål för en romantisk semester för två eller en semester med hela familjen där du kan gå helt ner i varv. Staden är omgiven av vinodlingar nästan så långt ögat når. Reser du hit på sensommaren kommer du få uppleva en väldig aktivitet när Zlatina-druvorna skördas.

Natur och kultur

Vrbnik har tack vare sitt måleriska läge, underbara stränder och en intakt medeltidsatmosfär blivit ett populärt utflyktsmål dit turbåtarna dagligen transporterar besökare från resten av ön och Kvarnerbukten. Reser du till Vrbnik har du på motsatt sätt en bra utgångspunkt för att utforska Krk "Den Gyllene Ön". Inom gångavstånd hittar du ute längs kusten små badvikar som inbjuder till avkopplande stunder under den varma medelhavssolen enbart avbrutet av uppfriskande dopp i böljan den blå.

För lite längre utflykter har Adriatiska havets största ö mycket annat att bjuda på. Det tar till exempel mindre än 20 minuter att köra över till sydkusten om du vill prova andra badstränder. Där utöver är städer som Krk stad, Baska och Malinska helt klart också värda att stifta närmare bekantskap med på grund av deras historia och kultur. Vattensporter längs kusten är heller inte den enda möjligheten till att vara aktiv på en resa till Vrbnik. Det erbjuds rikliga möjligheter att utforska ön på cykel- och vandringsturer som tar dig runt till idylliska bukter, olivlundar och svalkande grottor.

Boka din resa till Vrbnik här

Vi har handplockat de hotell som fått bäst recensioner i Vrbnik till vårt program med resor till denna lilla pärla till kuststad på Krk. Du hittar våra utvalda hotell i sökmotorn och du bestämmer själv om du "bara" vill boka ett hotell eller om du samtidigt vill försäkra dig om en flygbiljett till din resa. Bokar du hotell, flyg och eventuell hyrbil tillsammans som en paketresa så är den naturligtvis täckt av Resegaranti. Så är det när du reser med Escapeaway.

Resor till Kroatien

Läs mer om Kroatien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Kroatien här

Hotell i Vrbnik