Resor till Rab stad

Staden Rab ligger centralt på ön med samma namn i Kvarnerbukten. Staden utgör händelsernas centrum på ön med sin stora koncentration av restauranger, shoppingmöjligheter och kulturliv. I den gamla stadskärnan som ligger bakom tjocka stadsmurar ute på en liten halvö kan du på de smala stenbelagda gatorna lätt få en känsla av att befinna dig i Dubrovnik. Den enda skillnaden är att du inte behöver slåss om utrymmet med massor av turister här i staden Rab.

Djupa historiska rötter

Staden Rab med sina idag omkring 8 000 invånare har en lång historia som sträcker sig ända tillbaka till antiken. Staden omnämndes första gången i ett romerskt dokument år 10 före Kristus då den romerske kejsaren Octavius Augustus proklamerade municipium, den näst högsta stadskategorin i Romarriket, med en hög grad av självstyre. Det var dessutom den första staden i Dalmatien som fick äretiteln Felix som ett erkännande av att staden redan var välutvecklad och civiliserad. Den stadsmur som än idag omger en del av den gamla staden och de lätt igenkännliga klocktornen stammar dock från 1100- och 1200-talet. År 1409 såldes staden Rab till Venedig så mycket av den arkitektur du kan beundra idag byggdes under venetianskt styre.

Den största koncentrationen av restauranger och trottoarcaféer hittar du i den gamla stadsdelen. Framför allt fram mot kvällen råder det en härlig stämning nere längs hamnen där man kan sitta med en drink eller en måltid och betrakta livet på promenaden och lustbåtarna i hamnen. Behöver du göra några inköp så ligger det flera supermarkets och andra affärer bara 5 minuters promenad norr ut där du även hittar stadens busstation.

Reser du till Rab stad har du en strålande utgångspunkt för att utforska resten av ön. Det finns gott om möjligheter att göra spännande utflykter till sevärdheter och attraktioner runt omkring på ön, inte enbart med buss utan även med båt ut till idylliska och orörda stränder. Det går även båtförbindelser till grannöarna Pag och Losinj.

Du har på en resa till staden Rab med andra ord nästan fritt val från alla hyllor. Du bestämmer själv om dagen ska användas till sightseeing, avkoppling på en strand eller eventuellt kryddas med shopping och kulinariska upplevelser.

Boka din resa till staden Rab här

Vi ser fram emot att få hälsa dig välkommen hos Escapeaway Resor som gäst på ett av de hotell som vi redan handplockat i Rab stad. Dessa hotell hittar du i sökmotorn här på sidan. I sökmotorn kan du samtidigt lätt boka en flygbiljett till din resa. Hos oss kan du själv bestämma resans längd. Vill du uppleva mer av Kroatien under din semester kan du dessutom kombinera flera olika hotell på en rundresa.

Resor till Kroatien

Läs mer om Kroatien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Kroatien här

Hotell i Rab stad