Resor till Rab

Når du står ombord på färjan och blickar ut över det turkosblåa havet mot Rab ser ön vid en första anblick gul och torr ut, men de kala klipporna på öns östra sida som vänder in mot fastlandet berättar långt ifrån hela sanningen om Rab. När du gått i land kommer du tvärt emot att märka att denna lilla ö är en av de mest frodiga i Kroatiens populära Kvarnervik.

Ett pärlband av stränder

Här väntar dig djupa skogar, vinodlingar, olivlundar och fruktodlingar samt inte minst talrika små idylliska bukter och vikar med kristallklart vatten vilka bland annat inkluderar några av de bästa stränderna i Kroatien. Lägg därtill den charmiga staden Rab som med sina fyra klocktorn, medeltida gågator, romantiska torg och mysiga trottoarcaféer inte oväntat är en populär attraktion. Sightseeing och shopping i öns huvudstad kan lätt kombineras med naturupplevelser på den närliggande Kalifront-halvön. Här finns det också skogar, vandringsstigar och inte minst badvikar nog för flera dagars äventyr.

Det är först och främst det i förhållande till öns storlek stora utbudet av underbara badstränder som de flesta reser till Rab för att uppleva. Utöver de många mindre badvikarna där du kan njuta av en fridfull dag vid vattnet så finns det även långa barnvänliga stränder. Till exempel är Rajska plaža (Paradisstranden) på Lopar-halvön i norr en favorit bland familjer som här hittar fin sand, långgrunt vatten och alla de faciliteter man kan önska sig. Ett par kilometer längre norrut ligger Plaza Sahara som är en annan vacker strand som tack vare sitt lite avsides läge framför allt lockar naturister.

Ön Rab har mycket att erbjuda för den som vill ha en aktiv semester. Här finns massor av spännande sportaktiviteter och utmaningar så som dykning, vattenskidor, tennis, beachvolley, basket, cykling, minigolf och bowling. Man kan hyra både jetski, vattencyklar och även komma upp i fallskärm. För den som bara vill bada finns det massor av stränder att välja bland, cirka 30 olika, en av de mest eftertraktade heter Lopar, men både Kampor och Paradise Beach är också helt sagolika.

Det finns med andra ord rikliga möjligheter att fördriva tiden med avkopplande strandliv eller med aktivitetsmöjligheter för alla åldrar. Det finns många ställen där du kan hyra all nödvändig utrustning om du inte nöjer dig med att enbart vandra en tur vilket bara kräver ett par bra skor.

Oavsett om du har blivit ordentligt hungrig efter en aktiv dag eller bara vill ha ett snabbt snack kan du se fram emot kulinariska upplevelser på Rab. Tack vare det soliga klimatet och den lätta tillgången till havets resurser så är Rabs tavernor och restauranger framför allt kända för sina fiskrätter men även grillat kött med smakrika, lokala grönsaker. Tycker du om sötsaker bör du även prova den berömda Rapska torta. Denna mandeltårta serverades enligt sägnen första gången till Påve Alexander III år 1177 när han kom till ön för att välsigna katedralen i staden Rab.

Boka din resa till Rab i dag

Använd sökmotorn här på sidan för att söka bland våra handplockade hotell på Rab. Vi har redan letat fram de ställen som fått bäst gästrecensioner så du kan vara säker på en lyckad semester. Kombinera eventuellt din hotellbokning med en flygbiljett till någon av de närliggande flygplatserna på fastlandet. I vår sökmotor kan du själv välja om du vill flyga ut från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn. Vill du få ut det mesta möjliga av din semester på ön rekommenderar vi att du kompletterar din bokning med en hyrbil. När du bokar allt samtidigt blir det till en paketresa som är säkrad av resegaranti. Så fungerar en semester med Escapeaway.

Resor till Kroatien

Läs mer om Kroatien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Kroatien här

Hotell i Rab